• Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου
  • 19:55

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Γιάνης θέλει να επιστρέψει στα ελληνικά αμφιθέατρα... part time!

Στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών επιστρέφει ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, επιθυμώντας ωστόσο να είναι μερικής απασχόλησης και μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

[adsense]

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, είχε πάρει επιστημονική άδεια και άρα δεν δίδασκε στο τμήμα του. Μετά την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των οικονομικών βρέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, όπως ακριβώς βρίσκονται αυτή τη στιγμή και ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διδάσκει στο ίδιο τμήμα από το 2010 αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Βαρουφάκης ζητάει να επιστρέψει στη διδασκαλία ως μερικής απασχόλησης αλλά μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δηλαδή θα έχει την τυπική υποχρέωση για τρεις διδακτικές ώρες την εβδομάδα χωρίς την υποχρέωση για διοικητικό έργο. Η αίτηση του κ. Βαρουφάκη έχει λάβει θετική γνώμη από τη γενική συνέλευση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, η απόφαση της οποίας, ωστόσο, είναι μόνο γνωμοδοτική. Το θέμα έχει περάσει στην Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (κοσμήτορας είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης) με επίσης γνωμοδοτική αρμοδιότητα. Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

[adsense]

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, το αίτημα του πρώην υπουργού οικονομικών αντιμετωπίζει νομικές ενστάσεις, καθώς «ο νόμος προβλέπει ότι για τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης ενός πανεπιστημιακού από πλήρους σε μερικής απασχόλησης ο αιτών πρέπει να έχει έμμισθη θέση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα», κάτι που δεν ισχύει για τον κ. Βαρουφάκη.

Πηγή: Καθημερινή

Send this to a friend