• Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου
  • 02:02

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Καρφιά» Μουζάλα: Κόκαλα έχει ο κ@λος μερικών και δεν ξεκολλούν από τις καρέκλες

«Καρφιά» Μουζάλα: Κόκαλα έχει ο κ@λος μερικών και δεν ξεκολλούν από τις καρέκλες

«Γενικώς δεν ήμουν υποψιασμένος... Αιφνιδιάστηκα από τις δυσκολίες», δηλώνει για την είσοδό του στην πολιτική ο υπουργός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

[adsense]

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του στην ερώτηση του δημοσιογράφου, Θανάση Λάλα, ο οποίος τον ρωτά εάν «έχει κόκαλα η καρέκλα της εξουσίας», για να απαντήσει ότι «κόκαλα έχει ο κ@λος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες».

Στο ερώτημα με ποιον δεν θα αντάλλασσε ποτέ χειραψία απαντάει: «είναι λίγοι οι άνθρωποι στους οποίους δεν θα έδινα το χέρι μου κι αυτό είναι δικό μου λάθος,  είναι λάθος χαρακτήρα. Όταν μπήκα στη βουλή, βρέθηκα στο δίλημμα εάν έπρεπε να απαντάω ή να συζητάω με τη Χρυσή Αυγή. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλο δίλημμα και το αντιμετώπισα με δέος και με φόβο, γιατί τρέφω μεγάλο σεβασμό για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μετά κατέληξα ότι δεν μπορώ να συνομίλησε με την ωμή βία, με την άλογη βία, ούτε να ανταλλάξω χειραψία μαζί τους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί απέναντι στη βία, να την κατανοούμε, αλλά δεν μπορούμε να τη χαϊδεύουμε».

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για το γεγονός ότι δεν άδειασε την Ειδομένη, σημειώνει: «Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

Σε ό,τι αφορά τη λέξη «Μακεδονία», την οποία χρησιμοποίησε εκ παραδρομής σε συνέντευξή του, απαντάει ότι: «το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί "Μακεδονία" η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη, και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Αλλά παρ' όλα αυτά το λάθος είναι λάθος».

Send this to a friend