Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

“Δεν τραβάει” ο Καραμανλής τζούνιορ παρά το “σπρώξιμο”

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για τους 40ρηδες

Σε αντίθεση με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ, βουλευτής Σερρών, δείχνει να μην έχει πέρασμα στην κοινωνία, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata, που δημοσίευσε το protagon.gr.

Ο Σερραίος πολιτικός βρίσκεται στη Βουλή από τον Ιανουάριο του 2015, δεν είναι όμως ευρέως γνωστός, παρά το εμφανές “σπρώξιμο” που τρώει λόγω ονόματος.

Συγκεκριμένα, μόλις το 17% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τον Κώστα Καραμανλή τζούνιορ, αν βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα επέλεγε στις κάλπες, σε αντίθεση για παράδειγμα με τα ποσοστά της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Κώστα Μπακογιάννη, που κινούνται στο 44% και το 40% αντίστοιχα.

[adsense]

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παρουσίας του, ο Καραμανλής τζούνιορ θεωρείται δυναμικός μόλις από το 7%, και ικανός μόλις από το 10%. Το 17% τον αποκαλεί φθαρμένο, το 20% κομματικό, και το 34% δεν τον γνωρίζει, κάτι που επιβεβαιώνει και την αστοχία στρατηγικής που ακολούθησε αυτούς τους 16 μήνες παρουσίας του στη Βουλή, με 2 εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, καθώς υπό άλλες προϋποθέσεις.

Αν και ο ίδιος προέρχεται από τη νεώτερη γενιά, ο Καραμανλής τζούνιορ δεν έχει σύμμαχο τη γενιά του, καθώς μόλις το 10% των πολιτών ηλικίας 18-44% δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε, τη στιγμή που η Όλγα Κεφαλογιάννη συγκεντρώνει 29% και ο Κώστας Μπακογιάννης 27% στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ούτε καν μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιών ο Καραμανλής τζούνιορ έχει αποκτήσει περπατησιά, καθώς δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε μόλις το 20% των πολιτών άνω των 45 ετών, που είναι και η μόνιμη εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Χαμηλό είναι τα ποσοστά του Καραμανλή τζούνιορ και στην ποιοτική ανάλυση της ψήφου, καθώς θα τον επέλεγε μόλις το 15% όσων έχουν προχωρήσει τις σπουδές τους, με πανεπιστημιακό πεδίο, ενώ αντίθετα θα είχε υψηλά ποσοστά 26% μεταξύ όσων δηλώνουν “υποχρεωτικής εκπαίδευσης”.

Νατάσα Καραμανλή: Το συγκινητικό βίντεο για τα δίδυμα παιδιά της που σήμερα γίνονται 18
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Μαρία Σάκκαρη: Ποζάρουν αγκαλιά στο Παρίσι- Οι πρώτες τους κοινές φωτογραφίες
Παιδιά «ανέκριναν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω οδηγός τραίνου (ΒΙΝΤΕΟ)
Πολάκης: Είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Συνυπογράφει για «γενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων»
Εξεμάνη ο Τσίπρας στη Βουλή – Δεν τού έδινε το λόγο ο Τασούλας! «Φιμώνετε κάθε αντίθετη φωνή» – «Διακόπτω τη συνεδρίαση»
Ανδρέας Λοβέρδος: Παρουσιάζει την υποψηφιότητά του στις 16 Ιουνίου