Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποτελείωσε την οικονομία και είπε να γίνει... καλλιτέχνης: Ο Βαρουφάκης έγραψε στίχους για αλβανικό τραγούδι

Αποτελείωσε την οικονομία και είπε να γίνει... καλλιτέχνης: Ο Βαρουφάκης έγραψε στίχους για αλβανικό τραγούδι

Αφού απέτυχε ως υπουργός Οικονομικών είπε να γίνει... στιχουργός. 

[adsense]

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στίχους για ένα τραγούδι, το οποίο θα τραγουδηθεί από την αλβανική συμμετοχή κατά την τελετή έναρξης της Αρχιτεκτονικής Μπιενάλε της Βενετίας.

Οι στίχοι ζητήθηκε να έχουν σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, με τον Βαρουφάκη να γράφει για την κόρη του, η οποία έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία, με τον αρχιτέκτονα και επικεφαλής της Αλβανικής αποστολής, Simon Battisti, να τονίζει ότι όσα έγραψε ο Γιάννης είναι εξαιρετικά προσωπικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμπνεύστηκε από την κόρη του, η οποία έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αλβανικής αποστολής, ο αρχιτέκτονας Simon Battisti, οι στίχοι του Γ. Βαρουφάκη είναι εξαιρετικά προσωπικοί:

«Στους στίχους του λέει τη δική του ιστορία και πώς είναι να βρίσκεται μακριά από το σπίτι και μακριά από την κόρη του, ζώντας πολύ μακριά από εκείνη».

Το project που παρουσιάζει η Αλβανία στην Μπιενάλε έχει τίτλο «I have left you the mountain», ενώ η συμμετοχή έχει την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

Send this to a friend