Αθήνα

26 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έλεος: Ο Καρανίκας πήρε… προαγωγή και θα εποπτεύει επιτροπή για κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

Αφού έδωσε συμβουλές στους καρκινοπαθείς τώρα θα ασχοληθεί και με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και την ακτινοβολία που εκπέμπουν! [adsense] Μπορεί οι διοικήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να μην το πίστευαν στην αρχή, αλλά πράγματι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ορίσει τον κ. Νίκο Καρανίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σύμβουλο του πρωθυπουργού, ως τον […]

Αφού έδωσε συμβουλές στους καρκινοπαθείς τώρα θα ασχοληθεί και με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και την ακτινοβολία που εκπέμπουν!

[adsense]

Μπορεί οι διοικήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να μην το πίστευαν στην αρχή, αλλά πράγματι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ορίσει τον κ. Νίκο Καρανίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σύμβουλο του πρωθυπουργού, ως τον άνθρωπο που θα εποπτεύει από πλευράς πρωθυπουργικού γραφείου τη διυπουργική επιτροπή που εξετάζει το θέμα της ισχύος των κεραιών κ.λπ.

Ο κ. Καρανίκας πάει μάλιστα στις συνεδριάσεις της επιτροπής μέσω της οποίας ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επιθυμεί να βάλει πιο αυστηρά όρια στις εκπομπές των κεραιών κινητής, όπως είχε εξαγγείλει και στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ακούει προσεκτικά τις παρατηρήσεις, αν και δεν απέφυγε σχόλια γενικού τύπου όπως «εσείς οι εταιρείες πρέπει να γυρνάτε ένα κομμάτι των εσόδων σας στην κοινωνία» κ.λπ.

Οι διοικήσεις των εταιρειών προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις πως απαιτείται ένα πιο σαφές πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών, ώστε να μη βρίσκονται στο έλεος διαφόρων “επιτροπών”, τα μέλη των οποίων θέλουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα αλλά χωρίς κεραίες, αλλά και δημάρχων που ζητούν ανταλλάγματα για να εγκρίνουν τη χωροθέτηση κεραιών εντός των ορίων τους.

Ενα από τα επιχειρήματα των εταιρειών είναι πως αν ξηλωθούν και άλλες κεραίες, χωρίς να αδειοδοτούνται οι προσθήκες για τα δίκτυα νέας γενιάς, τότε οι χρήστες είτε δεν θα έχουν δίκτυο, είτε θα υφίστανται μεγαλύτερη ακτινοβολία από τα κινητά τους, που θα προσπαθούν να βρουν το δίκτυο.

Το ίδιο θα συμβεί αν χαμηλώσει και η ένταση των κεραιών, λένε πάντα οι εκπρόσωποι των εταιρειών. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ε.Ε. με βάση την αυστηρότητα των όρων λειτουργίας/αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Νατάσα Καραμανλή: Το συγκινητικό βίντεο για τα δίδυμα παιδιά της που σήμερα γίνονται 18
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Μαρία Σάκκαρη: Ποζάρουν αγκαλιά στο Παρίσι- Οι πρώτες τους κοινές φωτογραφίες
Παιδιά «ανέκριναν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω οδηγός τραίνου (ΒΙΝΤΕΟ)
Πολάκης: Είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Συνυπογράφει για «γενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων»
Εξεμάνη ο Τσίπρας στη Βουλή – Δεν τού έδινε το λόγο ο Τασούλας! «Φιμώνετε κάθε αντίθετη φωνή» – «Διακόπτω τη συνεδρίαση»
Ανδρέας Λοβέρδος: Παρουσιάζει την υποψηφιότητά του στις 16 Ιουνίου