Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Alpha από τον γιο της πραγματικής Καλλιόπης – «Σε 20 χρόνια υπήρξαν 90 νεκροί, είναι καζάνι που βράζει»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άδ. Γεωργιάδης σε Κεραμέως: Μπράβο Νίκη! Επέδειξες σκληρό πολιτικό μέταλλο με τη «βάση του Δέκα»

Δημόσια συγχαρητήρια έδωσε στην συνάδελφό του, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για το φετινό σύστημα στις Πανελλήνιες και ειδικότερα όσον αφορά στη «βάση του Δέκα», που συζητήθηκε πολύ!

Δείτε επίσης

Πολάκης μαινόμενος κατά Κεραμέως: Ή είσαι μειωμένης αντίληψης ή βαθειά κομπλεξική που εσύ δεν πέτυχες σε ελληνικό ΑΕΙ…

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του, εκτιμώντας πως η άποψή του αυτή θα προκαλέσει αρνητικές κριτικές, τονίζει: «Βρίστε με ελεύθερα».

Πάντως, ο ίδιος καταλήγει στην ανάρτησή του με την επισήμανση πως «πρέπει να φύγουμε από την Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας και να πάμε στην Ελλάδα της επιβράβευσης του μόχθου».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Για την «βάση του Δέκα» (ή ΕΒΕ για την ακρίβεια)  και τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις

Παρακολουθώ από χθες όλο τον χαμό που η Αντιπολίτευση (κυρίως η Αξιωματική αλλά όχι μόνον) προκαλεί με το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι τελικά δεν τα κατάφεραν και κόπηκαν μένοντας έξω από τα Πανεπιστήμια.

Μάλλον το ατομικό μου πολιτικό συμφέρον θα ήταν να μην τοποθετηθώ, διότι το σύνηθες στην πολιτική είναι να εξαφανίζεσαι αν σε παίρνει στα δύσκολα και αν μπορείς να αφήνεις τους άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Έτσι και η δουλειά γίνεται και κάποιος άλλος πληρώνει μόνος του το κόστος μιας μεταρρυθμίσεως (στην προκειμένη περίπτωση δε μία συνυποψήφια μου στην ίδια εκλογική περιφέρεια (στην Βόρεια Αθήνα) και για την ακρίβεια η ακριβώς με τις λιγότερες από μένα ψήφους στις προηγούμενες εκλογές) χωρίς εσύ να χάνεις ψήφους και να δημιουργείς αντιπάθειες…αν έχετε απορία γιατί είμαι σχεδόν πάντα ο πολιτικός με τις περισσότερες αρνητικές γνώμες σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις (που δεν έχετε) είναι διότι ποτέ δεν μπόρεσα να φερθώ έτσι. Μπήκα στην πολιτική για να λέω την γνώμη μου και να υποστηρίζω αυτά που θεωρώ σωστά και αυτό θα κάνω και τώρα.

Θέλω λοιπόν δημοσίως να πω στην συνάδελφο, φίλη και συνυποψήφια μου στην ίδια εκλογική περιφέρεια κα Νίκη Κεραμέως ένα μεγάλο Δημόσιο Εύγε! Μπράβο Νίκη.

Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι απλώς ένας δημοσιοσχετίστας που ακολουθεί τους συμβούλους επικοινωνίας, μετράει πόσες ψήφους χάνει ή κερδίζει και στο τέλος δεν κάνει τίποτε από τον φόβο του πολιτικού κόστους, ο πολιτικός πρέπει να κάνει το σωστό και να λύνει τα προβλήματα. Το γεγονός ότι επι σειρά ετών χιλιάδες νέοι έμπαιναν με μέσο όσο 03/20 ή 07/20 ή ακόμη και με 01/20 σε Πανεπιστήμια που τελικά υπήρχαν μόνον για να νοικιάζονται διαμερίσματα και να κινείται η όποια τοπική οικονομία ήταν λάθος και για το Πανεπιστήμιο αυτό καθ´αυτό και του τί πρέπει να σημαίνει αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που έμπαιναν σε αυτές τις σχολές με αυτούς τους μέρους όρους.

Το αποτέλεσμα των εξετάσεων πρέπει να είναι δίκαιο να επιβραβεύει όσους πραγματικά διάβασαν και προσπάθησαν και να δείχνει στους υπόλοιπους την αλήθεια της ζωής, ότι χωρίς κόπο τα αγαθά δεν έρχονται. Και πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας ότι δεν είναι κακό να μην μπαίνουν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο. Η ζωή των παιδιών μας δεν τελειώνει με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ούτε όλη η ευφυΐα ή το ταλέντο τους εξαντλείται σε αυτή τη μέρα. Για να μην έχεις γράψει ούτε την βάση ούτε σε ενδιαφέρει ούτε σου αρέσει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι καταπληκτικός σε κάτι άλλο και δεν μπορείς να διαπρέψεις και να διακριθείς στην ζωή σου. Αλλά μόνον εάν κοπιάσεις και μόνον εάν προσπαθήσεις σε ό,τι και αν επιλέγεις να κάνεις.

Ούτε είναι τιμητικό για ένα ίδρυμα να θέλει να παίζει απλώς τον ρόλο του να γεμίζει διαμερίσματα και εστιατόρια. Δεν είναι αυτός ο προορισμός του. Αν το αντικείμενο που προσφέρει δεν προσελκύει φοιτητές η λύση δεν είναι να βάλουμε όποιον περαστικό περνάει από έξω αλλά να αλλάξει αντικείμενο και να βρει αυτό που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον. Και η τοπική οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται έτσι, πρέπει η οικονομική ανάπτυξη να προέρχεται από πραγματικά παραγόμενο πλούτο και κάθε πόλη έχει μεγάλες δυνατότητες για να την υποβιβάζουμε ως απλώς σε μια πόλη, για να εξυπηρετεί φοιτητές που πάνε χωρίς να πρέπει.

Μόνον αν αυτά τα καταλάβουμε και οικοδομήσουμε μία εντελώς νέα νοοτροπία θα Μπορέσουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

Η Νίκη Κεραμέως λοιπόν επέδειξε σκληρό πολιτικό μέταλλο αν και η πρώτη της θητεία ως εκλεγμένη με σταυρό βουλευτής (εγω πλέον μετρώ 14 χρόνια) και ναι έχει εισπράξει πολιτικό κόστος αλλά στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν το σωστό κέρδισε σε εκτίμηση.

Το ίδιο σωστή ήταν και η μεταρρύθμιση της με το χρονικό όριο των Σπουδών και σας το λέω εγώ που έκανα να πάρω το πτυχίο μου 10 χρόνια. Και δεν θα πω καμμία δικαιολογία ότι έχασα τους γονείς μου και δούλευα κλπ άργησα να τελειώσω διότι μου το επέτρεπε το σύστημα και έβαζα άλλες προτεραιότητες. Αν ήξερα ότι θα έχανα την θέση μου όμως θα είχα τελειώσει στην ώρα μου, θυσιάζοντας άλλα πράγματα που έκανα τότε αλλά αυτό θα ήταν το σωστό για μένα και τις Σπουδές μου. Η χαλαρότητα του συστήματος μου επέτρεψε να το αφήσω για καιρό και τώρα θα μπορούσα να είχα κάνει και μεταπτυχιακά και πολλά άλλα πράγματα που τελικά δεν έκανα.

Μην φοβάστε να βάζετε στα παιδιά σας όρια και κανόνες και στόχους. Όλα μπορούν να τα κάνουν και τελικά με τέτοιους όρους το πτυχίο και η επιτυχία έχουν αληθινή αξία, ενώ αν τελικά περάσει κάποιος σε μια σχολή με 03/20 τότε το πιθανότερο θα χάσει δημιουργικά χρόνια σε κάτι που ποτέ δεν τον ενδιέφερε.

Αυτές λοιπόν οι μεταρρυθμίσεις ναι είναι πολιτικά δύσκολες αλλά μας φέρνουν μπροστά στην Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε.

Υγ. Τώρα βρίστε με ελεύθερα.. Τί κρίμα να δίνουν τα social media τόση δυνατότητα να μιλάμε μεταξύ μας να ανταλλάσουμε επιχειρήματα και να κάνουμε διάλογο και να τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι απλώς για να βρίζουν χυδαία. Άλλο ένα αποτέλεσμα της αμορφωσιάς των τελευταίων δεκαετιών που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Πρέπει να φύγουμε από την Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας και να πάμε στην Ελλάδα της επιβράβευσης του μόχθου».

Ροή Ειδήσεων

18/10/2021 | 21:06

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Οι άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον Δάνη Κατρανίδη – Γιατί ήθελε να «πεθάνει» πάνω στην σκηνή

18/10/2021 | 20:58

«Υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων;»: Κατερίνα Γιατζόγλου και Λίλη Πέππου επιχειρούν να απαντήσουν στο «αιώνιο» ερώτημα!

18/10/2021 | 20:43

Σία Κοσιώνη: Η συγκίνηση όταν μετέδωσε την είδηση για την πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη – «Περαστικά της να είναι και θα είναι»

18/10/2021 | 20:37

Προσοχή! Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα – Σε ποιους δρόμους δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων

18/10/2021 | 20:36

Ηράκλειο: 22χρονος έπεσε μέσα σε φρεάτιο – Με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

18/10/2021 | 20:27

Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρώτη εμφάνιση μετά την ανακοίνωση για καρκίνο – «Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου»

18/10/2021 | 20:19

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 10,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 6,4% το ΚΙΝΑΛ – Ανησυχία για την Οικονομία

18/10/2021 | 20:16

Χαλκιδική: Συναγερμός για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία – Σύσταση στους κατοίκους να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό

18/10/2021 | 20:10

Θανάσης Ευθυμιάδης: Μοιράζεται τα μυστικά του έρωτά του με την Άννα Δημητρίεβιτς – «Μία γυναίκα θέλει να την θέλεις!»

18/10/2021 | 20:05

Μητσοτάκης για Ντόρα: Έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια

18/10/2021 | 19:40

Παπανδρέου: Τι ισχύει με τη συλλογή υπογραφών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Οι διερευνητικές επαφές και οι πρωτοβουλίες υποστηρικτών του

18/10/2021 | 19:14

Μάτι: Δίωξη στον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλο για πλημμελήματα

18/10/2021 | 19:05

Στεφανία Τζαφέρη: Δέχθηκα απειλές ότι θα μου κλείσουν και το άλλο μάτι – «H μισή Χρυσή Αυγή μου λέει “ξέρουμε που θα είσαι στις 19:00″»

18/10/2021 | 18:53

Κινέτα-Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα: Αυτοκίνητο έπεσε από ύψος 12 μέτρων (vid & ΕΙΚΟΝΕΣ)

18/10/2021 | 18:45

Εμιλιάνο Σάλα: Ομολόγησε την ενοχή του ο άνθρωπος που οργάνωσε την πτήση του με αεροσκάφος χωρίς άδεια να μεταφέρει επιβάτες
Φώφη Γεννηματά: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της – Πότε παίρνει εξιτήριο
Με καρκίνο διαγνώστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη- Το συγκλονιστικό μήνυμά της
Σε εξέλιξη οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους στο ΚΙΝΑΛ – Συναντά στη Βουλή Γερουλάνο και Χρηστίδη
Ν. Παπανδρέου: «O μέσος Έλληνας είναι ΠΑΣΟΚ»- Τι λέει για τα σενάρια που θέλουν τον αδερφό του να κατεβαίνει υποψήφιος
Ο Θεοδωρικάκος σε τουρνουά 3Χ3 μπάσκετ της Αστυνομίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στην Μπακογιάννη: «Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια…»