Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πως κατάφερε να ρεζιλευτεί η Αννέτα Καβαδία που μπέρδεψε το Συμβούλιο της Ευρώπης με την ΕΕ!

Για τη στιγμή που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία εκτέθηκε με τα όσα είπε στους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, γράφει σε δημοσίευμά του το reporter.gr.

Για τη στιγμή που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία εκτέθηκε με τα όσα είπε στους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, γράφει σε δημοσίευμά του το reporter.gr.

Eιδικότερα, και σύμφωνα με τον Νίκος Ρούσσης από το Στρασβούργο για το reporter.gr οι βουλευτές άκουσαν έκπληκτοι την επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτή του Σύριζα, Αννέτα Καβαδία να «χρεώνει» τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που ταλανίζουν την Ευρώπη, στις «μη ισορροπημένες κλιματικές και γεωπολιτικές συνθήκες» και να ζητάει από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλαγή στην Συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ, σχετικά με την υποχρέωση παραμονής των μεταναστών στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Αναλυτικά όσα γράφει το δημοσίευμα:

«Εμφανιζόμενη, προφανώς, άσχετη ως προς τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό και μη έχοντας –επίσης προφανώς-αντιληφθεί σε ποιόν ευρωπαϊκό οργανισμό απευθύνεται, η βουλευτής του Σύριζα, κατέθεσε τροπολογία στο τελικό ψήφισμα της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την μετανάστευση, με την οποία ζήτησε:

-« να μην υπάρχει «υποχρέωση» στους μετανάστες για διαμονή στη χώρα που τους προσέφερε αρχικά βοήθεια , συμπληρώνοντας ότι «Η διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των προσφύγων που έχουν μετεγκατασταθεί και επανεγκατασταθεί αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις χώρες υποδοχής και δεν αμφισβητείται ότι απαιτούνται προσπάθειες και επενδύσεις εκ μέρους τους. Ωστόσο δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε μια δεδομένη χώρα»

Σύμφωνοι, μουρμούρισαν, οι βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά αυτές οι προτροπές δεν αφορούν εμάς αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παρ’ όλα αυτά, η επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ευρώπης, συνέχισε απτόητη να «καταχεριάζει» την ΕΕ, από του βήματος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.!!!

Διατράνωσε ότι «για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια πολιτική αρχή και ότι πρόκειται για νομική υποχρέωση που απορρέει από το άρθρο 80 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεμελιώδη αρχή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η αρχή αυτή μεταφράζεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων, με σκοπό να μοιράζονται το βάρος και η ευθύνη μεταξύ των κρατών μελών» προσέθεσε και κατέληξε τονίζοντας:

«Ελπίζουμε ότι το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, το οποίο εξετάζει επί του παρόντος τις υποθέσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας στο θέμα αυτό, θα εξαλείψει κάθε αμφιβολία ως προς τη νομική υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόζουν αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει».

…και δεν βρέθηκε κανείς να την προστατεύσει, για να μην ρεζιλευθεί εντελώς».

Πηγή: reporter.gr

Συνάντηση Τσίπρα – Διαμαντοπούλου με «φόντο» την υποψηφιότητά της
Τσίπρας: O Μητσοτάκης δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο! Όσα σκονάκια και να στείλει οι πολίτες βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του
Τσιόδρας: Ξέσπασε ο πρωθυπουργός για τις επιθέσεις στον καθηγητή – «Είναι απαράδεκτες»
Ξέσπασμα Καρανίκα για 28η Οκτωβρίου! «Σκασμός φασίστες, ρουφιάνοι και ακροδεξιοί»
Φώφη Γεννηματά: Θετικός στον κορονοϊό ο γιος της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ
Κωστής Χατζηδάκης: Η φωτογραφία του πατέρα του που πολέμησε στο μέτωπο και έχασε το μάτι του