• Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου
  • 00:07

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Τι απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής

Συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στην οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, στην κυβέρνησή του αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα και την οικονομία.

Αφού απάντησε για το εάν έχει κάποια επιλογή ανάμεσα στους δύο υποψήφιους (Γεννηματά- Ανδρουλάκη), μεταξύ άλλων ρωτήθηκε από τον Π. Τσίμα: «Τι ρόλο βλέπετε εσείς για τον εαυτό σας σε αυτόν το νέο φορέα. Θα είστε παρών στις εξελίξεις, θα έχετε κάποιο ενεργό ρόλο σε αυτήν την ενιαία παράταξη; Στις επόμενες εκλογές θα είστε υποψήφιος βουλευτής;».

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε:

«Θα ήθελα να συμβάλω, όπως και έκανα πρόσφατα στην ενότητα αυτού του χώρου, στην διαμόρφωση μιας πολιτικής πλατφόρμας πραγματικά προοδευτικής, ρηξικέλευθης, ριζοσπαστικής αν θέλετε για τη χώρα. Διαμορφώνοντας, αξιοποιώντας και τις εμπειρίες μας και τα προγράμματά μας παλαιότερα, το τι κάναμε, και δεν κάναμε, τα συν και τα πλην. Αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσα να συμβάλω και σε αυτήν την ενότητα, και είναι και ένα κάλεσμα από την εκπομπή σας. Όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες αυτές, πρώτα απ’ όλα οι πολίτες, αλλά και οι υποψήφιοι από κοινού να προχωρήσουμε σε αυτήν την πορεία. Είμαστε ο χώρος που παρά τις όποιες αδυναμίες και λάθη, και τα οποία τα έχουμε συζητήσει πολλαπλώς, επειδή είμαστε δημοκράτες, ανοιχτοί και στην αυτοκριτική μας. Αυτοί που φέραμε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα, από το ’81, θα μπορούσε να πάει κανείς και ακόμη πιο πίσω, στον Βενιζελισμό, στον Γεώργιο Παπανδρέου με την παιδεία, αλλά και στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, με όλες τις αλλαγές που έγιναν. Και είμαστε ο χώρος που πραγματικά συνέβαλε στην εμπέδωση σημαντικών θεσμών που αλλάζουν και θα πρέπει να αλλάξουν ακόμη περισσότερο τη χώρα, της διαφάνειας, το να χτυπήσουμε τις πελατειακές σχέσεις. Ήμασταν κι εμείς μέρος αυτού του συστήματος, δυστυχώς κι εμείς κάποιες στιγμές απορροφηθήκαμε, αλλά δείξαμε ότι έχουμε τη βούληση αυτά να τα ξεπεράσουμε, ιδιαίτερα το ’09 και το ’11, μέχρι το ’11, που ήταν η κρίση, και παρά την κρίση την οικονομική, εμείς συνεχώς λέγαμε, ναι μεν το μνημόνιο, δεν εκλεγήκαμε για το μνημόνιο, εκλεγήκαμε για να αλλάξουμε τη χώρα, αλλιώς θα βουλιάξουμε, το λέω και σήμερα. Πρέπει να αλλάζουμε τη χώρα».

Send this to a friend