• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 12:17

Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Μια… ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ! «Αρπάχτηκαν» Φίλης-Ρήγας: «Κάτσε κάτω»- Στα «κάγκελα» οι βουλευτές για τη συμφωνία

Μια… ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ! «Αρπάχτηκαν» Φίλης-Ρήγας: «Κάτσε κάτω»- Στα «κάγκελα» οι βουλευτές για τη συμφωνία

Προσπαθώντας να κάνει ένα «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να τους καλμάρει για τα μέτρα και τη συμφωνία που τελικά δε θα έχει τίποτα για το χρέος(;), ωστόσο όπως φαίνεται τα νεύρα μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά…

Εκείνο που σημάδεψε όμως τη συνεδρίαση ήταν, κατά πληροφορίες του iefimerida, ο έντονος διαπληκτισμός που είχαν ο βουλευτής Νίκος Φίλης με τον Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. Με αυτόπτες μάρτυρες να μεταφέρουν πως τα αίματα άναψαν, όταν ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε στον κ. Ρήγα να καθίσει κάτω τη στιγμή που ο τελευταίος επιχείρησε να πάρει το λόγο, λέγοντάς του πως πρέπει να σέβεται τους βουλευτές, που έχουν προτεραιότητα στις τοποθετήσεις.!

«Πυρά» στον Ευκλείδη για το επικοινωνιακό φιάσκο

Δριμεία κριτική άσκησαν οι βουλευτές για τα ζητήματα της επικοινωνίας, με τους ίδιους να τα... ψέλνουν στον Ευκλείδη  Τσακαλώτο, καθώς αισθάνονται εκτεθειμένοι. Αφού όπως έλεγαν, βγαίνουν στα ΜΜΕ και επικοινωνούν μια γραμμή που λίγο αργότερα τους καθιστά αναξιόπιστους.

Πηγές που βρέθηκαν μέσα στη συνεδρίαση να σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι ήταν άστοχα και τα όσα ειπώθηκαν περί γραβάτας. «Δεν γίνεται να υπάρχει ενθουσιασμός, να επικοινωνείται στον κόσμο και μετά τα πράγματα να στραβώνουν για διάφορους λόγους», ήταν η αποστροφή ενός βουλευτή.

Ενώ ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι κ. Τσακαλώτος σε μία αποστροφή του είπε στους βουλευτές ότι «ενσωματώνεστε με τους δημοσιογράφους», τη στιγμή που στο eurogroup στις 22 η κυβέρνηση πέτυχε να πάρει μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους. Με τους βουλευτές να του απαντούν πως τους ενημέρωσε ετεροχρονισμένα και τον ίδιο να τους προτρέπει να διαβάζουν και ξένες εφημερίδες για να ενημερώνονται.

Ελπίδες Τσακαλώτου για «κάτι καλύτερο»

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσακαλώτος είπε στους βουλευτές ότι ίσως και να άξιζε η όλη καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης. Καθώς «υπάρχουν ενδείξεις για κάτι καλύτερο» στις 15 Ιουνίου που θα ανοίγει την πόρτα στην ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αν μη τι άλλο χρειάζεται η κυβέρνηση, τουλάχιστον για ψυχολογικούς λόγους. Με βουλευτές να εκτιμούν ότι πιθανότατα οδεύουμε σε ένα «πάντρεμα» της πρότασης Σόιμπλε με αυτή της Γαλλίας.

Οι ίδιες πηγές, εξηγούσαν ότι  αυτό που τους μετέφεραν κατά την ενημέρωση είναι ότι ο στόχος που έχει η Αθήνα είναι να πάρει λύση που θα δημιουργεί καθαρό πεδίο, καθώς τα όποια μέτρα διευθέτησης θα εφαρμοστούν ούτεως ή άλλως μετά το τέλος του τρέχοντος Προγράμματος. Τέλος, επισημάνθηκε πως γίνεται προσπάθεια για να περιοριστεί η επιτήρηση και να δοθεί ένα σήμα της Ευρώπης για την ελληνική οικονομία με αποδέκτες τους επενδυτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Send this to a friend