Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χατζηγεωργίου: Παράτησε ομιλία στη μέση και έφυγε - Έκανε λόγο για «τραμπούκικη συμπεριφορά στελεχών της ΝΔ» (vid)

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου κατέβηκε από το βήμα, δίχως να κρύβει τον εκνευρισμό της για τα σχόλια του ακροατηρίου στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου κατέβηκε από το βήμα, δίχως να κρύβει τον εκνευρισμό της για τα σχόλια του ακροατηρίου στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Την κατηγόρησαν από το κοινό πως αντί να μιλήσει για την προσφορά του νοσοκομείου, στην ομιλία της απαριθμούσε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. «Για το Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;» φώναξε κάποιος και σύμφωνα με το ΑΠΕ προκλήθηκε ένταση.

Αμέσως μετά, η κ. Χατζηγεωργίου αποχώρησε από το βήμα αφήνοντας σύξυλη την Πόπη Τσαπανίδου, που παρουσίασε την εκδήλωση. «Θα παρακαλέσω, μέρα που είναι να μην δημιουργούνται τέτοιες εντάσεις… Μήπως να το ξανασκεφτούμε κ. Χατζηγεωργίου; Μπορείτε να απαντήσετε με επιχειρήματα», είπε η δημοσιογράφος, αλλά δεν κατάφερε να μεταπείσει την υφυπουργό. «Να σέβεστε τον καλεσμένο σας», ήταν η απάντηση της κ. Χατζηγεωργίου, που αποχώρησε.

Αργότερα, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για «άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

“Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένη να απευθύνω χαιρετισμό με το θεσμικό μου ρόλο ως Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), αντιμετώπισα την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης κο Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών.

Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους. Είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα. Ακόμη και σε μία εκδήλωση τιμής στην προσφορά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της. Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας».

Send this to a friend