Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δυναμικά στη μάχη του ΔΣΑ ο Δημ. Βερβεσός- Μικρές, αλλά σημαντικές νίκες στο Aσφαλιστικό για τους δικηγόρους

Δυναμικά έχει μπει στον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου...

Δυναμικά έχει μπει στον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ο Δημήτρης Βερβεσός.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, κερδίζει το στοίχημα και πείθει τους συναδέλφους του πως κινείται μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, επιδιώκοντας να ενώσει τους δικηγόρους στη μάχη απέναντι στα προβλήματά τους και τη ζοφερή επαγγελματική τους καθημερινότητα. Διότι οι δυσκολίες δεν έχουν χρώματα, κόμματα και παρατάξεις και εάν λυθούν, αυτό θα γίνει μόνο με αγώνες που προϋποθέτουν τους δικηγόρους ενωμένους.

Τρανό παράδειγμα το ασφαλιστικό: μετά το «κίνημα της γραβάτας» και τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου Κατρούγκαλου – οι οποίες αποφασίστηκαν ομόφωνα, παρά τη σπέκουλα κάποιων – αποδεικνύεται πως οι αγώνες φέρνουν καρπούς. Και προσωπικά ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος γνωρίζει το ασφαλιστικό εκ των έσω, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ και παλαιότερα του Ταμείου Νομικών, χειρίστηκε και κέρδισε μάχες. Όπως αυτή των αναδρομικών εισφορών.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται έτσι σε νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, αντί για τα τέλη Νοεμβρίου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως «παγώνουν» προσωρινά οι κατασχέσεις από το ΚΕΑΟ για τους οφειλέτες, έως ότου δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Επιπλέον, και οι αναδρομικές εισφορές για περίθαλψη και επικούρηση για το 2017, τις οποίες «ξέχασε» η κυβέρνηση μέσα στο χάος του ΕΦΚΑ, φαίνεται πως θα επιμεριστούν σε περισσότερες δόσεις και μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2018, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να πάρουν ακόμη μία σημαντική ανάσα.

«Χωρίς να αποτελούν τα συγκεκριμένα οριστική λύση στο πρόβλημα, είναι ένα σημαντικό βήμα που έγινε και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πάγια θέση μου ότι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δόθηκαν. Συνεχίζουμε για περισσότερα!», έγραψε στο Facebook ο Δημήτρης Βερβεσός, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη.

O Φουρθιώτης μήνυσε τον Βρούτση
Σε φαρμακείο μαζί με την κόρη του ο πρωθυπουργός για την προμήθεια self test (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Βασίλης Κικίλιας βοήθησε μητέρα και γιο που έπεσαν θύματα τροχαίου στο Γκάζι
Προανακριτική Επιτροπή: Αλλάζει ο σχεδιασμός για την υπόθεση εις βάρος του Νίκου Παππά
Μιλένα Αποστολάκη σε Ν.Παπανδρέου: Ο Γιώργος έπεσε εξαιτίας του διχαστικού και ολέθριου δημοψηφίσματος που ήθελε να κάνει
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ: Τι αλλάζει στα γραφεία του κόμματος (φωτογραφίες)