Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Δικαιωμένος νιώθει ο Μάνος για το Ελληνικό! "Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που επιμόνως ζητούσα εγώ ο φιλελεύθερος"

Δικαιωμένος νιώθει ο Μάνος για το Ελληνικό! "Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που επιμόνως ζητούσα εγώ ο φιλελεύθερος"

Δικαιωμένος νιώθει ο πρώην πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά στο facebook: "Την έκταση του Ελληνικού πούλησε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα ακραία αριστερό. Έκανε το ακραία αριστερό κόμμα αυτό που επιμόνως ζητούσα εγώ ο φιλελεύθερος".

[adsense]

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο facebook:

"Τον Φεβρουάριο του 2001 ως Πρόεδρος του κόμματος οι Φιλελεύθεροι (ο Ταύροι) στράφηκα με βιαιότητα κατά της κυβέρνησης Σημίτη που ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει το Ελληνικό στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης. Ζήτησα τότε με ένα μέρος από τα λεφτά του Ελληνικού να δημιουργηθούν 15 κήποι σε πυκνοκατοικημένες μπετονόπληκτες περιοχές της Αθήνας. Τίποτε δεν έκανε η κυβέρνηση Σημίτη, παρά να επαναλάβει την εξαγγελία 2 χρόνια μετά. Και πάλι τίποτε. Οπότε ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή να μη κάνει τίποτε (αφού εξήγγειλε και αυτή κάποιο πάρκο).

Για 15 ολόκληρα χρόνια η ΜΟΝΗ φωνή που ζητούσε να πουληθεί το οικοπεδικό φιλέτο του Ελληνικού ήταν η δική μου. Να κρατηθεί το αναγκαίο πράσινο για τους γύρω δήμους και με ένα μέρος των χρημάτων να δημιουργηθούν 15 πάρκα του μεγέθους του Εθνικού Κήπου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. 15 νέοι Εθνικοί Κήποι θα άλλαζαν τη ζωή στην Αθήνα για τις επόμενες γενεές. Αλλά διάφοροι ηλίθιοι είχαν αντιρρήσεις. Και οι ηλίθιοι επικράτησαν. Μετά διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ που μείωσε την αξία των ακριβών οικοπέδων στο 25% ή και λιγότερο. Μείωσε δηλαδή και την αξία του οικοπέδου που τώρα θέλησαν να πουλήσουν. Και έτσι ξεπουλήθηκε το Ελληνικό.

[adsense]

Πάντως δικαιολογείται κάποια αισιοδοξία αν είναι αλήθεια ότι το project θα είναι υπό την γενική επίβλεψη του γραφείου του Norman Foster. Θα είναι κάποια εγγύηση ότι δεν θα αφεθεί αχαλίνωτη η απληστία των Ελλήνων εργολάβων".

Send this to a friend