• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 23:19

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Δημήτρης Στρατούλης: Ο αγώνας που δίνει για τη ζωή του και οι δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης με ένα μήνυμα του στα social media συγκλόνισε άπαντες με τη μάχη ζωής που δίνει

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης με ένα μήνυμα του στα social media συγκλόνισε άπαντες με τη μάχη ζωής που δίνει

Όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του στα social media, κάθε χρόνο γιορτάζει τρία γενέθλια, καθώς τόσες είναι και οι φορές που δέχθηκε μεταμόσχευση νεφρού, η οποία και του έσωσε τη ζωή. Παράλληλα, μέσα από τη συγκινητική του ανάρτηση θέλησε να αναφερθεί στα ευεργετήματα της δωρεάς οργάνων και στην ανάγκη των κοινωνιών να ευαισθητοποιηθούν, να ενημερωθούν και να αποτελούνται από πολίτες-δωρητές οργάνων.

Η ανάρτησή του:

«Σαν σήμερα, 2 Νοέμβρη 1958, η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά, κι έχω τα πρώτα μου γενέθλια. Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά, στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον ένα της νεφρό. Κι έχω τα δεύτερα γενέθλιά μου.

Σαν αύριο, 3 Νοέμβρη 2011, ξαναγεννήθηκα για τρίτη φορά, στο δημόσιο Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν μία μάνα δώρισε για μεταμόσχευση τα όργανα της νεκρής κόρης της κι έσωσε εμένα κι άλλους 7. Κι έχω τα τρίτα μου γενέθλια.

Οι τρείς αυτές γεννήσεις μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μία συναρπαστική ζωή. Γι’ αυτό, εκτός του ότι γράφτηκα στο μητρώο δωρητών οργάνων και ιστών, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να βοηθήσω στη διάδοση της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, που είναι δώρο ζωής, και την αύξηση των μεταμοσχεύσεων και στην χώρα μας.

Το δικαιούνται όσοι και όσες ασθενείς τελικού σταδίου υποφέρουν και περιμένουν με αγωνία κι ελπίδα αυτό το δώρο ζωής από συνανθρώπους τους.

Γιατί, όποιο κι’ αν είναι το ερώτημα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η απάντηση!!!»

Send this to a friend