Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Μαρτυρία «φωτιά» – «Δύο Ρομά έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ…»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δείπνο στο Προεδρικό: Το Μπάκιγχαμ ζήτησε από τον Λαζάρου τις συνταγές από το μενού του Κάρολου

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι υψηλοί προσκεκλημένοι που συμμετείχαν στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου που επιμελήθηκε το μενού, το Μπάκιγχαμ του ζήτησε τις συνταγές των πιάτων που σερβιρίστηκαν.

“Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ και ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σημειώνοντας την ίδια ώρα πως και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά φαγητά του τραπεζιού.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Λαζάρου επισήμανε ότι η αναγνώριση αυτή “έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για τα προϊόντα μας”, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που είδε από τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε πως “τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα και καταλαβαίνω από το βλέμμα του”. Ο Λευτέρης Λαζάρου, είχε αναφερθεί ξανά στις εντυπώσεις των προσκεκλημένων από το μενού, αποκαλύπτοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για το κυρίως πιάτο, καθώς του άρεσε ιδιαίτερα.

Σημειώνεται ότι στο δείπνο που είχε παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου, μεταξύ των προσκεκλημένων, ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κάιτ Σμιθ, η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

Το μενού περιλάμβανε καθαρά ελληνικά προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας, με πρόθεση να τονιστεί το ελληνικό στοιχείο στα πιάτα. Μεταξύ άλλων, η κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ο κιμάς γαρίδας σε ζωμό μαζί με φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και το φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Ως επιδόρπιο, σερβιρίστηκε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Όσον αφορά το κρασί, σερβιρίστηκε λευκό Παπαστρατής και Μαλαγουζιά Κτήμα Μιχαηλίδη, ενώ από γλυκό κρασί, κόκκινο “Αποσπερίτης” της Οινοποιητικής Λειψών.

Βελόπουλος: Θα κάνω σουρωτήρι όποιον τολμήσει να μπει σπίτι μου – Τρεις γεμιστήρες στο κορμί θα τού γεμίσω (vid)
Έλενα Ράπτη: Χώρισε μόλις 2 χρόνια μετά το γάμο της η βουλευτής της ΝΔ;
O Kώστας Μπακογιάνης έκανε το εμβόλιο: «AstraZeneca χωρίς δισταγμό. Το γοργόν και χάριν έχει» (ΕΙΚΟΝΑ)
Ο Πολάκης «τα βάζει» με τους λοιμωξιολόγους: «Εγκληματική η απόφαση για τα μονοκλωνικά αντισώματα»
Κατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού έφτιαξαν σπιτόσκυλο για τον Πίνατ (ΒΙΝΤΕΟ)
Για την Τήνο αναχώρησε ο Μητσοτάκης μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων