Αθήνα

8 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εφημερίδα «ΑΥΓΗ» κατά Κυμπουρόπουλου: Ψήφισε κατά του δικαιώματος στην άμβλωση

Η εφημερίδα «Αυγή», κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ότι ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, σε πρόσφατη ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο.

Η «Αυγή», μάλιστα, αναφέρει ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς» και παραθέτει ως απόδειξη ένα tweet που σχολιάζει πως ο κ. Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά της άμβλωσης, σε ένα ψήφισμα που ανέφερε ότι «η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν έχει απαντήσει, ως αυτή τη στιγμή, για τη στάση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη, είχε πρόσφατα καταψηφίσει την έκθεση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην ΕΕ.

Για την ακρίβεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη» για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την περασμένη Παρασκευή και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης αρχικά καταψήφισε στην τελική ψηφοφορία και λίγο αργότερα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έγραψε στο Facebook πως εκ παραδρομής καταψήφισε το τελικό κείμενο: «Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισα όλες τις τροπολογίες υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος υπερψηφίζοντάς το».

Το ΕΚ, με το ψήφισμά του, αποδοκίμασε τις συλλήψεις ατόμων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΔΜΙ, καθώς επίσης και τις επιθέσεις και απαγορεύσεις στις πορείες «Pride».

«Τα άτομα ΛΟΑΔΜΙ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να δείχνουν δημοσίως τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου τους χωρίς τον φόβο μισαλλοδοξίας, διακρίσεων ή διώξεων για τους λόγους αυτούς, και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της ΕΕ να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ΛΟΑΔΜΙ», αναφέρουν οι ευρωβουλευτές, στο σχετικό ψήφισμα.

O Φουρθιώτης μήνυσε τον Βρούτση
Σε φαρμακείο μαζί με την κόρη του ο πρωθυπουργός για την προμήθεια self test (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Βασίλης Κικίλιας βοήθησε μητέρα και γιο που έπεσαν θύματα τροχαίου στο Γκάζι
Προανακριτική Επιτροπή: Αλλάζει ο σχεδιασμός για την υπόθεση εις βάρος του Νίκου Παππά
Μιλένα Αποστολάκη σε Ν.Παπανδρέου: Ο Γιώργος έπεσε εξαιτίας του διχαστικού και ολέθριου δημοψηφίσματος που ήθελε να κάνει
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ: Τι αλλάζει στα γραφεία του κόμματος (φωτογραφίες)