Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σπάνια δημόσια εμφάνιση του 89χρονου πρ. Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη με τη σύζυγό του

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους, έχοντας αποτραβηχτεί από τα πολιτικά πράγματα εδώ και κάποια χρόνια.

Ο φωτογραφικός φακός, ωστόσο, απαθανάτισε τον κ. Σαρτζετάκη μαζί με τη σύζυγό του στην τελετή της αγόρευσης του Κώστα Γαβρά, ως επίτιμου διδάκτωρ του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανάμεσα στους δύο άνδρες υπάρχει μεγάλη και δυνατή φιλία, ενώ τους ενώνει και το κινηματογραφικό αριστούργημα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά "Ζ". Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπήρξε ο ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και έκανε μεγάλη έρευνα για αυτούς που την διέπραξαν. Πάνω στις έρευνές του στηρίχθηκε και το βιβλίο»Z» του Βασίλη Βασιλικού και φυσικά η ταινία του Κώστα Γαβρά με τον ομώνυμο τίτλο. Βασιλικός, Σαρτζετάκης και Γαβράς συνδέονται χρόνια με μια βαθιά φιλία έτσι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο γνωστός συγγραφέας δεν θα μπορούσαν να λείπει από την τελετή.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης 89 ετών σήμερα βρέθηκε στο πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του Κώστα Γαβρά και να παρακολουθήσει τη μεγάλη του βράβευση, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Έφη Σαρτζετάκη.

Send this to a friend