Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα λόγια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για τη μαύρη εργασία, στην πράξη κάνουν τα στραβά μάτια- Τι είπαν εργαζόμενοι με τη Γεννηματά

Δεν «έπεσαν από τα σύννεφα» με τα όσα κατήγγειλαν εργαζόμενοι στον τουρισμό μιλώντας στη συνάντηση που είχαν με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Δεν «έπεσαν από τα σύννεφα» με τα όσα κατήγγειλαν εργαζόμενοι στον τουρισμό μιλώντας στη συνάντηση που είχαν με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αλλά απόρησαν που το αρμόδιο υπουργείο εργασίας δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Η περίπτωση ξενοδοχείων που αλλάζουν χέρια, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους είναι πολύ συγκεκριμένη. Μαύρη εργασία, καμία επιχειρησιακή σύμβαση και γενικά μεσαίωνας στις εργασιακές συνθήκες.

Όλα αυτά τα άκουγαν με προσοχή ο Δημήτρης Καρύδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, και στελέχη της ΔΗΣΥ που συναντήθηκαν με εργαζόμενους στα ξενοδοχεία αλλά και εργαζόμενους του ΙΚΑ. Η κ. Γεννηματά μάλιστα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο διάλογος και η συνεργασία επιχειρήσεων και εργαζόμενων είναι όρος «κλειδί» για τη θετική πορεία του Τουρισμού μας. Είναι προϋπόθεση ότι οι νόμοι, οι  συμβάσεις και οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται αποδεκτές και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές για τους εργαζόμενους. Είναι απαράδεκτο επίσης  ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει  στην τύχη τους, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Αττικής που «αλλάζουν» ιδιοκτησία. Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζόμενων».

«Κράξιμο» Καββαδία σε Βαξεβάνη για το σκίτσο για Νικολάου! «Χυδαίο, σεξιστικό και απαράδεκτο»
Πολάκης σε Τσακαλώτο: Ευκλείδη εγώ θέλω να τους νικήσουμε – Τώρα έχουμε συνέδριο μπροστά
Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ με μάσκα;
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Απολαμβάνει τις διακοπές της μαζί με τον σύντροφό της και ποζάρει χαμογελαστή με μαγιό
Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ποιος είναι ο 13χρονος ποιητής που συνάντησε σήμερα ο πρωθυπουργός
Βασίλης Κόκκαλης: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την επαναπρόσληψη εγκύου που απέλυσε, ενώ η ίδια δικαιώθηκε δικαστικά