Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Στα λόγια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για τη μαύρη εργασία, στην πράξη κάνουν τα στραβά μάτια- Τι είπαν εργαζόμενοι με τη Γεννηματά

Στα λόγια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για τη μαύρη εργασία, στην πράξη κάνουν τα στραβά μάτια- Τι είπαν εργαζόμενοι με τη Γεννηματά

Δεν «έπεσαν από τα σύννεφα» με τα όσα κατήγγειλαν εργαζόμενοι στον τουρισμό μιλώντας στη συνάντηση που είχαν με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αλλά απόρησαν που το αρμόδιο υπουργείο εργασίας δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Η περίπτωση ξενοδοχείων που αλλάζουν χέρια, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους είναι πολύ συγκεκριμένη. Μαύρη εργασία, καμία επιχειρησιακή σύμβαση και γενικά μεσαίωνας στις εργασιακές συνθήκες.

Όλα αυτά τα άκουγαν με προσοχή ο Δημήτρης Καρύδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, και στελέχη της ΔΗΣΥ που συναντήθηκαν με εργαζόμενους στα ξενοδοχεία αλλά και εργαζόμενους του ΙΚΑ. Η κ. Γεννηματά μάλιστα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο διάλογος και η συνεργασία επιχειρήσεων και εργαζόμενων είναι όρος «κλειδί» για τη θετική πορεία του Τουρισμού μας. Είναι προϋπόθεση ότι οι νόμοι, οι  συμβάσεις και οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται αποδεκτές και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές για τους εργαζόμενους. Είναι απαράδεκτο επίσης  ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει  στην τύχη τους, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Αττικής που «αλλάζουν» ιδιοκτησία. Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζόμενων».

Send this to a friend