Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Γιάννα Αγγελοπούλου: Δείπνο στο σπίτι της στη Φιλοθέη με Σαμαρά, Στουρνάρα Χατζηνικολάου και Βενιζέλο

Η Γιάννα Αγγελοπούλου συνεχίζει τις δημόσιες συναντήσεις με προσωπικότητες και φορείς για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», που ετοιμάζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου συνεχίζει τις δημόσιες συναντήσεις με προσωπικότητες και φορείς για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», που ετοιμάζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, και οι ιδιωτικές συναντήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μία από αυτές, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο σπίτι της στη Φιλοθέη.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπόρταζ, στο τραπέζι παρακάθισαν συνολικά 22 άτομα: οι δέκα προσκεκλημένοι με τις ή τους συζύγους τους και ο Θεόδωρος με τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο τραπέζι, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αδερφός του, γνωστός αρχιτέκτονας και πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού) Αλέξανδρος Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (και πρόεδρος της Πειραιώς), Γιώργος Χατζηνικολάου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συζήτηση έγινε με επίσημο χαρακτήρα και είχε εκτενείς τοποθετήσεις από τους παρισταμένους γύρω από διάφορα ζητήματα, όπως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπου ακούστηκαν πολύ θετικές και αισιόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις, την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, που είχε μόλις ολοκληρωθεί την προηγούμενη ημέρα.

Εκεί τον λόγο πήραν περισσότερο οι υπουργοί Κεραμέως και Φραγκογιάννης, που συμμετείχαν στην κυβερνητική αποστολή στις ΗΠΑ, και ανέλυσαν στους υπολοίπους τα οφέλη και τις προοπτικές από τις συναντήσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πληροφορίες θέλουν την Γιάννα Αγγελοπούλου να άκουγε με προσοχή τις τοποθετήσεις των υψηλών προσκεκλημένων της, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδινε στον ρόλο που παίζει η Ιστορία στη ζωή μας, στο πώς θα παρουσιαστεί η ιστορία των 200 ετών από την Επανάσταση, αλλά και πώς ταυτόχρονα οι εορτασμοί θα έχουν στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.

Send this to a friend