Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συμμαχίες χτίζει η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα – Το μπαράζ επαφών Μητσοτάκη-Δένδια και ο ρόλος της Γαλλίας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί δεν υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τον Εμμανουέλ Μακρόν

Δυο τρεις διευκρινίσεις απαραίτητες σε ό, τι αφορά στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου...

Δυο τρεις διευκρινίσεις απαραίτητες σε ό, τι αφορά στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν από πολλούς η απορία γιατί δεν υποδέχθηκε τον Εμμανουέλ Μακρόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσημη άφιξη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, που σημαίνει σε πλήρη λειτουργία το πρωτόκολλο και ό, τι απ’ αυτό προβλέπεται ξεκινά από το προεδρικό μέγαρο εκεί δηλαδή που τον υποδέχθηκε ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υποδέχθηκε τον Μανουέλ Μακρόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι γιατί το «κομμάτι» αυτό δεν ήταν επίσημο και άρα η εκπροσώπηση ήταν σε ανάλογο επίπεδο και εκτός πρωτοκόλλου.

Στη συνέχεια κατά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος από τον Γάλλο πρόεδρο, πάλι ήταν εκτός πρωτοκόλλου και άρα και εκεί στο σημείο αυτό δεν ήταν ανάγκη να υπάρξει υψηλή εκπροσώπηση από την κυβέρνηση παρά μόνο από τον υφυπουργό της τον κύριο Αλ. Χαρίτση.

Στην επίσημη υποδοχή στο προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε φυσικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και υπουργοί οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής ΥΠΕΞ  Γιωργος Κατρούγκαλος, υπουργός οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ο υφυπουργός οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Κουράκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τον υποδέχθηκε κανονικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Β.Γ.

Ανάκληση αδειών και στο Μέγαρο Μαξίμου
Απάντηση Κοτζιά στους «53» του ΣΥΡΙΖΑ: «Αστήρικτες κατηγορίες των νεοσημιτικων του Σύριζα και στους λεγόμενους 53»
Μπακογιάννης- Κοσιώνη: Απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα Χανιά μαζί με τον γιο τους (ΕΙΚΟΝΑ)
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» στον Μακρόν- «Είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας»
Γιώργος Παπανδρέου: Ο πρώην πρωθυπουργός ταξιδεύει με πλοίο και δεν διστάζει να καθίσει στο πάτωμα του καταστρώματος
Αντώναρος: Αναπαράγω τις δηλώσεις Τσίπρα, γιατί οι περισσότεροι ιστότοποι τις «θάβουν» στα χαμηλά