Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

H συγκέντρωση Τσίπρα στο Αγρίνιο, τα fake news, το comeback Μωραΐτη και το μπρα ντε φερ των αριθμών

Η συγκέντρωση Τσιπρα στο Αγρίνιο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αφενός λόγω του όγκου της και αφετέρου λόγω του πάθους των συμμετεχόντων . Οι επιτελείς του πρωθυπουργού όσο και ο ίδιος δεν ανέμεναν ούτε οι ίδιοι τον όγκο της συγκέντρωσης και εντυπωσιάστηκαν .

Η συγκέντρωση Τσιπρα στο Αγρίνιο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αφενός λόγω του όγκου της και αφετέρου λόγω του πάθους των συμμετεχόντων . Οι επιτελείς του πρωθυπουργού όσο και ο ίδιος δεν ανέμεναν ούτε οι ίδιοι τον όγκο της συγκέντρωσης και εντυπωσιάστηκαν .

Τις πρώτες ώρες της συγκέντρωσης υπήρξαν ΜΜΕ προσκείμενα στη ΝΔ που κυκλοφόρησαν φωτογραφίες μιας μισοάδειας πλατείας (είχαν τραβηχτεί πολύ ωρα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης). Τα fake news αυτή την φορά πήραν σειρά για την συγκέντρωση Τσίπρα. Είχαν προηγηθεί fake news για τη συγκέντρωση Μητσοτάκη από πλευράς των αντίπαλων ΜΜΕ προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια ειναι οτι η συγκέντρωση ηταν πολύ μεγάλη και η πλατεία δημοκρατίας του Αγρινίου γέμισε από πλήθος κόσμου κάνοντας τον Αλέξη Τσιπρα να πει οτι θυμίζει συγκεντρώσεις της δεκαετίας του 80 που έγιναν στη συγκεκριμένη πλατεία ενώ εντύπωση προκάλεσε η επόμενη αναφορά του υποστηρίζοντας οτι «εδώ είναι η συνέχεια εκείνης της ανάτασης του λαού».

Οι φωτογραφίες φυσικά αποδεικνύουν το μέγεθος της συγκέντρωσης χωρίς πολλά πολλά.

Παρακάτω η φωτογραφία που κυκλοφόρησε από διάφορα δίκτυα και ΜΜΕ κάνοντας λόγο για... 378 άτομα και αμέσως μετά η φωτογραφία με το πραγματικό μέγεθος της συγκέντρωσης.

Στην κρίσιμη περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας με τις συγκεντρώσεις παίχτηκαν δυο άτυπα μπρά ντε φερ . Το πρώτο ηταν μεταξύ Τσιπρα και Μητσοτακη μιας ειχε προηγηθεί συγκέντρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας 1500 ατόμων.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ρισκάρει πηγαίνοντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Η παρουσία του Υφυπουργού Θανου Μωραΐτη (ο οποίος θα είναι όπως ολα δείχνουν υπ βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία), μέτρησε στο να παρθεί το συγκεκριμένο ρίσκο.

Η συγκέντρωση τελικά πήρε άλλες διαστάσεις και η επιτυχία της πιστώνεται στον υφυπουργό Μεταφορών ο οποίος κινητοποίησε πρόσωπα και πολιτικά δίκτυα ώστε να γεμίσει η πλατεία από την μια άκρη έως την άλλη και ο οποίος συνόδευσε τον Αλεξη Τσιπρα στην είσοδο του στη συγκέντρωση.

Η επανεμφάνιση Μωραΐτη στην Αιτωλοακαρνανια μέσα απο την προοδευτική συμμαχία πιστοποιήθηκε με μια εντυπωσιακή προσωπική είσοδο με 300 υποστηρικτές του μέσα στην συγκέντρωση στην οποία έτυχε θερμή υποδοχής όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Το στοίχημα για την συγκέντρωση απο πλευράς Μωραΐτη ήταν το δεύτερο άτυπο μπρα ντε φερ μιας και μόλις πριν λίγες μέρες με μια μεγάλη κινητοποίηση η Φωφη Γεννηματα μίλησε στο Παπαστράτειο Μέγαρο γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα των 243 καθισμάτων .

Το μπρα ντε φερ έγειρε αποφασιστικά προς την πλευρά της πλατεία δημοκρατίας που γέμισε ασφυκτικά με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα πλήθος που έφτασε για πολλούς τους 4000 συμμετέχοντες, 2000-2500 κατά τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ΝΔ.

Send this to a friend