Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας έδωσε 10.000 ευρώ για… φωτοτυπίες

Πέντε αποφάσεις συνολικού προϋπολογισμού 203.000 ευρώ υπέγραψε σε μόλις μια ημέρα η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Πέντε αποφάσεις συνολικού προϋπολογισμού 203.000 ευρώ υπέγραψε σε μόλις μια ημέρα η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του «Ελεύθερου Τύπου», η νέα υφυπουργός μόλις την περασμένη Παρασκευή είχε υπογράψει ακόμη μία, ύψους 66.500 ευρώ, για τη διοργάνωση διήμερου διαβαλκανικού φόρουμ.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ανάμεσα στους ωφελούμενους συγκαταλέγεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αβάντες» από το Άβατο Ξάνθης, ο οποίος μόλις πριν από μια ημέρα αιτήθηκε επιχορήγηση και η υφυπουργός με συνοπτικές διαδικασίες φαίνεται πως… την ενέκρινε.

Έτσι, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο σύλλογος πρόκειται να λάβει 1.500 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής δράσης». Με το ίδιο ποσό, δηλαδή 1.500 ευρώ, επιχορηγείται και ο φορέας «Ροή ΚΟΙΝΣΕΠ», ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα στις 6 Φεβρουαρίου.

Η κυρία Χατζηγεωργίου εξέτασε το αίτημα και χθες υπέγραψε την απόφαση, που αφορά «χρηματοδότηση διοργάνωσης μορφωτικής-εκπαιδευτικής δράσης». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΙΝΣΕΠ, στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ. Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 η κ. Νοτοπούλου είχε αποστείλει χαιρετισμό στην ΚΟΙΝΣΕΠ με αφορμή την 3η πανελλήνια μαθητική προσομοίωση επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Επιπροσθέτως, την Τρίτη η κυρία Χατζηγεωργίου υπέγραψε την επιχορήγηση του φορέα «Thessaloniki Pride» με το ποσό των 10.000 ευρώ. Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί στις 6 Φεβρουαρίου, δηλαδή, λίγες μέρες πριν από την αποχώρηση της κ. Νοτοπούλου. Το ποσό -όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο- θα διατεθεί «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης». Στην ιστοσελίδα του ο φορέας αναφέρει: «Το Thessaloniki Pride είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που σκοπό έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ορατότητας των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και γενικότερα κάθε μειονότητας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και την υποστήριξη της ισότητας και των δικαιωμάτων τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή».

Σημειώνεται, πως το 8ο Φεστιβάλ Περηφάνιας θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Ακόμη μια απόφαση που υπεγράφη χθες αφορά… φωτοτυπίες. Ειδικότερα, η νέα υφυπουργός ανέθεσε σε εταιρία της Θεσσαλονίκης να βγάζει φωτοτυπίες για το γραφείο του νομικού συμβούλου του υφυπουργείου. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η συνολική οικονομική αξία της ανάθεσης ανέρχεται έως το ποσό των 10.000 ευρώ.

Επίσης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε την επιχορήγηση με 180.000 ευρώ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της οποίας, όπως αναφέρεται, προΐσταται. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από το φορέα στις 26 Φεβρουαρίου και αφορά την τακτική επιχορήγησή του. Το ποσό θα διατεθεί για την «αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών». Ο φορέας βρίσκεται σε φάση μετακόμισης από το Διοικητήριο σε κτίριο της οδού Φιλικής Εταιρίας..

Τέλος, την περασμένη Παρασκευή η κυρία Χατζηγεωργίου ανέθεσε σε σύμπραξη δύο εταιριών τη «διοργάνωση Διαβαλκανικού Forum με τίτλο “Η ανάπτυξη των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”». Η ανάθεση είναι ύψους 66.500 ευρώ. Οπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από τα Σκόπια. Στο forum, η διοργάνωση του οποίου ήταν μια πρωτοβουλία της προκατόχου της, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Send this to a friend