Αθήνα

26 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η συλλεκτική φωτογραφία που ανέβασε ο Κωστής Χατζηδάκης στο πλευρό του Κων. Μητσοτάκη! «Η πολιτική του ήταν πολιτική με έργα»

Με αφορμή την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες», που πραγματεύεται τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης...

«Είδα χθες το βράδυ στην επίσημη της πρεμιέρα την ταινία “Ορεινές Συμφωνίες” για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Για μένα αυτή η ταινία έχει ένα ιδιαίτερο συγκινησιακό βάρος. Γνώριζα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τότε που ήμουν είκοσι ετών. Και από τότε είχαμε μια πολύ συχνή επαφή. Η ταινία λοιπόν μου θύμισε σημαντικούς σταθμούς της πορείας του αλλά και της δικής μου πορείας δίπλα του», ανέφερε αρχικά, αναρτώντας παράλληλα μια σπάνια φωτογραφία του δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στον λογαριασμό του στα social media.

Και συνεχίζει ο Κωστής Χατζηδάκης:

«Πιο πολύ όμως, με άγγιξαν πια εκ των πραγμάτων οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως αναδεικνύονται στην ταινία. Η έγνοια του για τα βουνά, για τα δάση, για το θαλάσσιο περιβάλλον. Το έργο του για την κατασκευή λιμνοδεξαμενών, το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία της Γενικής Γραμματείας Δασών, ο χρόνος που αφιέρωσε στην προετοιμασία του μετρό της Αθήνας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και στα περιβαλλοντικά ήταν μπροστά από την εποχή του. Γι’ αυτό όλα όσα είδα και θυμήθηκα με οδήγησαν ακόμα περισσότερο στη σκέψη ότι ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχω μεγάλες προσωπικές ευθύνες για την υιοθέτηση μιας πράσινης ατζέντας. Η πολιτική για το περιβάλλον είναι μια πολιτική για το μέλλον, μια πολιτική για τα παιδιά μας! Και δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα: για την απολιγνιτοποίηση, για την ενεργειακή εξοικονόμηση, για την προστασία των δασών, και την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, για την ηλεκτροκίνηση κτλ κτλ. Η πολιτική άλλωστε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν μια πολιτική με έργα».

Απίστευτη καταγγελία Θεοχάρη: Με έβαλαν ομιλητή στο Συνέδριο Γονιμότητας χωρίς να το έχω αποδεχτεί
Νατάσα Καραμανλή: Το συγκινητικό βίντεο για τα δίδυμα παιδιά της που σήμερα γίνονται 18
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Μαρία Σάκκαρη: Ποζάρουν αγκαλιά στο Παρίσι- Οι πρώτες τους κοινές φωτογραφίες
Παιδιά «ανέκριναν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω οδηγός τραίνου (ΒΙΝΤΕΟ)
Πολάκης: Είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Συνυπογράφει για «γενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων»
Εξεμάνη ο Τσίπρας στη Βουλή – Δεν τού έδινε το λόγο ο Τασούλας! «Φιμώνετε κάθε αντίθετη φωνή» – «Διακόπτω τη συνεδρίαση»