• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 04:55

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

«Σεισμός», μίλησε η… χρυσή εφεδρεία! Τι είπε ο Καραμανλής για το άλλοτε «πουλέν» του, τον Αλ. Τσίπρα

Όπως συνηθίζει, σε… κύκλους ή συνομιλητές του μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, αυτή τη φορά με αφορμή τα όσα γίνονται γύρω από το Κυπριακό.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής λοιπόν σε συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Thetoc, στον απόηχο της συνάντησης Τσίπρα-Μητσοτάκη «η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στο πλευρό των Κυπρίων και όχι να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις χωρίς ενιαία γραμμή», ασκώντας κριτική με αυτόν τον τρόπο στον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο ως γνωστόν μέχρι πρότινος στήριζε με θέρμη...

Μάλιστα, σε μια εκ των εκμυστηρεύσεών του, φέρεται να είπε πως πρέπει όλοι να δουν και να μελετήσουν πως κινήθηκε η κυβέρνηση με τον ίδιο Πρωθυπουργό το 2004 στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, όταν πριν από αυτό ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με συνομιλητές του, φέρεται να υποστηρίζει ότι η τακτική του Αλ. Τσίπρα έναντι των πολιτικών αρχηγών είναι παρελκυστική, ενώ αφήνει και αιχμές για την αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως και αυτή έπρεπε να αντιπροτείνει στον πρωθυπουργό σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να χαραχθεί ενιαία εθνική γραμμή.

Πηγή: Thetoc.gr