Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Καρφιά» και μήνυμα των «53» σε Τσίπρα! «Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα θέλουμε αριστερό»

«Καρφιά» και μήνυμα των «53» σε Τσίπρα! «Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα θέλουμε αριστερό»

Κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η ομάδα των «53+» του κυβερνώντος κόμματος, αλλά παράλληλα στέλνει και το μήνυμα για έναν μελλοντικό ανασχηματισμό.

«Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα χρειάζεται αριστερός ανασχηματισμός, για να πειστεί η κοινωνία» σχολιάζει στέλεχος της  εσωκομματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Iefimerida ενώ άλλος δηλώνει ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε στην κοινωνία κι όχι μόνο στις αγορές».

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη συζήτηση την προσεχή Παρασκευή, στη Βουλή, επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για το Noor 1 κ. Γιαννουσάκη .

Και παρά την όλη αμηχανία και τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κοινός τόπος είναι πως η «γραμμή» καλεί άπαντες να στηρίξουν  τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όπερ και θα συμβεί.

Πολλά είναι τα στελέχη που αισθάνονται άβολα επειδή καλούνται να σηκώσουν το βάρος των επιλογών Καμμένου, και αναζητείται η «γραμμή» για τη συζήτηση της Παρασκευής, όπου με την ψήφο τους θα πρέπει να προστατεύσουν τον υπουργό Άμυνας.

Αν και η συζήτηση στην Κ.Ο έχει ακόμα δρόμο οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει ότι η «ζημιά στον Καμένο σημαίνει ζημιά για την Κυβέρνηση» και με δεδομένο αυτό δεν αναμένονται απώλειες.

Ωστόσο γκρίνια υπάρχει και για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και για το «success story». Το πιθανότερο είναι ωστόσο ο πόλεμος προς τη Δικαιοσύνη να έχει συνέχεια. Αν και κάποιοι σημειώνουν ότι από αυτό το μέτωπο η κυβέρνηση υφίσταται ζημία, η υπόθεση με την απόφαση για την Ηριάννα μάλλον έδωσε χώρο αριστερής κριτικής που χρειαζόταν η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να ενισχύσει τα επιχειρήματά της εναντίον δικαστικών λειτουργών.

Send this to a friend