Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η εκδίκηση του Σπύρου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ: Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο κανάλι με το «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

“Πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις  – Ουραγός στην υλοποίηση προγραμμάτων ο δήμος Αγίου Δημητρίου” – Κόντρα Πρεκετέ με την νυν Δήμαρχο

Πολλά τα «κακώς κείμενα» στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές. Μαθαίνουμε για τη μεγάλη διαμάχη...

Όπως όλα δείχνουν οι δυο τους θα πορευτούν σε μια σκληρή εκλογική σύγκρουση στον β γύρο μιας και ο Χρήστος Πρεκετές συνθέτει όλο το μπλοκ της δημοτικής αντιπολίτευσης εναντίον της νυν δημοτικής αρχής ανεβάζοντας ρυθμούς στην τελική ευθεία με επαφή με τους πολίτες αλλά και άσκηση σφοδρής κριτικής στην νυν δήμαρχο.

Ο κ. Πρεκετές εντόπισε- σύμφωνα με καταγγελίες του- πως η “δήμαρχος κα Μαρία Ανδρούτσου εδώ και 9 χρόνια έχει προβεί σε σωρεία απευθείας αναθέσεων” και κατά τη γνώμη του με “σκανδαλώδη τρόπο”.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρεται”πως ο δήμος Αγίου Δημητρίου είναι «πρωταθλητής» στην… κατηγορία των απευθείας αναθέσεων μεταξύ των δήμων του Νότιου Τομέα Αττικής.

Ο κ. Πρεκετές, μάλιστα, έχει παραθέσει στοιχεία ζητώντας επιμόνως απαντήσεις, αλλα εδώ και 2 μήνες η δήμαρχος αρνείται να δώσει οτιδηποτε σύμφωνα με τους επιτελείς της παράταξης Πρεκετέ.

Υπενθυμίζεται οτι οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι ποσά έως 20.000 ευρώ + ΦΠΑ σύνολο 25.000 ευρώ, τα οποία μπορεί να δώσει απευθείας ο/η δήμαρχος σε προμηθευτές της επιλογής τους εάν κρίνει αναγκαιότητα και σκοπιμότητα της ανάθεσης.

To παρακάτω γράφημα αποδεικνύει σύμφωνα με τους συνεργάτες της παράταξης Πρεκετέ τις καταγγελίες τους.

Eνα άλλο στοιχείο της κόντρας που φαίνεται οτι μονοπωλεί το εκλογικό ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο δήμο είναι τα κονδύλια του προγράμματός “Φιλόδημος” στο οποίο η κ. Ανδρουτσου, σύμφωνα με την κριτική που της ασκείται, έχει καταστήσει ουραγό τον δημο με πέντε φορές μικρότερη υλοποίηση προγραμμάτων από γειτονικούς (μικρότερους σε μέγεθος) δήμους. Αναφέρεται χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δημος Γλυφάδας που απορρόφησε 4,7 εκ ευρώ ενώ ο δήμος Αγίου Δημητρίου μόλις 800.000!

Η καταγγελία του κ. Πρεκετέ

«Η κα Ανδρούτσου, νυν δήμαρχος, είναι πρωταθλήτρια του Νότιου Τομέα σε απευθείας αναθέσεις μέσου όρου περίπου 1 εκατ. ευρώ ανά έτος της θητείας της (9 χρόνια) και ουραγός στην ωρίμανση και υλοποίηση προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΤΠ&Δ, Φιλόδημος κ.α.). π.χ. η Γλυφάδα πήρε 4,7 εκατ. ευρώ από το Φιλόδημος, η Νέα Σμύρνη 1,6 εκατ. ευρώ και εμείς μόλις 800.000 ευρώ!! Επίσης 9 χρόνια αλλάζει την πόλη μόνο στη φαντασία της και τώρα ζητά επιτακτικά να την στηρίξουν για να υλοποιήσει το δήθεν έργο της».

 

Κατερίνα Μπατζελή: Δεν παζαρεύω την πολιτική μου πορεία στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο ποτέ δεν έφυγα και θα συνεχίσω το ίδιο με το ΚΙΝΑΛ
O Αλέξης Πατέλης φορά μάσκα του Athens Pride 2021 και στέλνει το δικό του μήνυμα
Νίκος Χριστοδουλάκης: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε-Αποσύρεται και αφοσιώνεται στην οικογένειά του
Ο Γιάννης Σγουρός «έκλεισε την πόρτα» στο ΚΙΝΑΛ και φτιάχνει νέο κόμμα;
Μαρέβα Μητσοτάκη: Ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε με sneakers και φούστα στη Βουκουρεστίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μήνυμα Γεννηματά στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές: Καλείστε να αποδείξετε ότι η νέα γενιά μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες