• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 07:54

Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βόλτα στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με το γιο του Κωνσταντίνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με το γιο του Κωνσταντίνο σε ένα διάλειμμα από το πρόγραμμά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με το γιο του Κωνσταντίνο σε ένα διάλειμμα από το πρόγραμμά του.

Είδαν από κοντά τη σπάνια έκθεση σε επιμέλεια του Καθηγητή Ν. Χρ. Σταμπολίδη και του ιστορικού τέχνης, Olivier Berggrue για τα κεραμικά και τα σχέδια που εμπνεύστηκε ο Πικάσο από δημιουργήματα της αρχαιότητας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον επιμελητή κ. Σταμπολίδη και συνομίλησε με πολίτες που την ώρα εκείνη βρέθηκαν στο χώρο για να περιηγηθούν στα μοναδικά δημιουργήματα.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός συμφώνησε στην πρόταση καθηγήτριας σχολείου, που βρισκόταν μεταξύ των επισκεπτών, πως θα ήταν ιδανικό να υπάρχει για τα νέα παιδιά η δυνατότητα ξενάγησης στη συγκεκριμένη έκθεση από τον κ. Σταμπολίδη λόγω των γνώσεων και της αφηγηματικής του ικανότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιπρότεινε, στην περίπτωση που αυτό δεν καθίσταται εφικτό, τη δημιουργία ενός βίντεο που θα έχει επιμεληθεί ο καθηγητής και θα μπορεί να προβάλλεται στο χώρο όταν η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Send this to a friend