Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μητσοτάκης από Νεμέα: Μετά από αυτό έγινε σήμερα, οι πολίτες ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας συναντήθηκαν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)  για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας συναντήθηκαν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)  για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οι δυο άνδρες ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και θαύμασαν το Ναό του Δία στη Νεμέα από τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στη Νεμέα, τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, Στέφανο Μίλλερ.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ εντυπωσιάστηκαν από τους γιγάντιους κίονες του Ναού, όπως βέβαια και από το αρχαίο Στάδιο.

«Σας έφερα τον επόμενο πρωθυπουργό της Ευρώπης», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ σε όσους ήταν παρόντες.

Ο δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Καλατζής, προσκάλεσε τον κ. Βέμπερ να επισκεφτεί το χώρο και ως πρόεδρος της Κομισιόν. «Θα έρθω αλλά με τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας», απάντησε ο κ. Βέμπερ.

Σημειώνεται πως ο κ. Βέμπερ ξεκίνησε από την Αθήνα την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μία άκρως συμβολική κίνηση -εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου- συμπόρευσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα μιλήσουν το βράδυ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο.

Κατά τα άλλα σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης για το αν η σημερινή αντίδραση του κ. Τσίπρα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (με αφορμή τα όσα έγιναν με Παύλο Πολάκη και Στέλιο Κυμπουρόπουλο), ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Οι πολίτες μετά από αυτό έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό».

Send this to a friend