«Μπάχαλο» ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου! Εισηγήσεις για εκλογές και βουλευτές που απειλούν με παραίτηση

Μπορεί επισήμως το Μαξίμου να μη συζητάει για την ώρα εκλογές ή ψήφιση των μέτρων από αυξημένη πλειοψηφία, αλλά ο εκνευρισμός και ο φόβος για αυτά που… έρχονται μεγαλώνουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αλ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για εκλογές, αν και η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης προβληματίζει άπαντες. Βέβαια κάποιοι πιστεύουν ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αντιστραφεί με τα αντίμετρα και το θετικό αφήγημα που θα επιτρέψει την επιστροφή στην ανάκαμψη. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι να ολοκληρωθεί πρώτα η συμφωνία με τους δανειστές…

Σε κάθε περίπτωση ο αναβρασμός και ο προβληματισμός που επικρατεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλος καθώς τα περισσότερα στελέχη εμφανίζονται να μην γνωρίζουν το περιεχόμενο της συμφωνίας ή όσα γνωρίζουν τους είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» κάποιοι βουλευτές εμφανίζεται να συζητούν την παραίτηση και την αντικατάσταση τους καθώς για πολύ… ειδικούς λόγους δεν μπορούν να ψηφίσουν όλοι την συμφωνία.

Εξάλλου, η σκέψη περί «ηρωικής εξόδου» παραμένει στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τη συμφωνία, δεσμεύοντας τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Eκείνο πάντως που είναι σίγουρο είναι το γεγονός πως, παρά τις διαφωνίες και τις… άναρθρες κραυγές κανείς από τους τωρινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλουν να πέσει η κυβέρνηση.

Δείτε επίσης

Ο φόρος τιμής της Γεννηματά στον πατέρα της και το μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ! (vid)

Μπορεί οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ να είναι ραγδαίες, κάτι που αποτυπώθηκε από τα όσα είπε η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, που ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του κόμματος, «ξηλώνοντας» τον Γραμματέα της ΚΠΕ, ωστόσο η ίδια δεν ξέχασε στην ομιλία της στην κοινοβουλευτική ομάδα να αναφερθεί στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, που σαν σήμερα πριν 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *