Αθήνα

20 oC

αραιές νεφώσεις

«Μπλόκαρε» το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τον «Κλεισθένη»- Τι γίνεται με την καταμέτρηση

Δεν είναι οι πλειονότητα των δημάρχων, δεν είναι μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, είναι και το σύστημα της Βουλής που δε θέλει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του "Κλεισθένη", αφού το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας "κράσαρε". 

Αιτία φαίνεται πως ήταν η βιασύνη των βουλευτών να ψηφίσουν όλοι μαζί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία -άλλοι γιατί βιάζονταν να πάνε σπίτι τους και άλλοι γιατί είχαν κλείσει εισιτήρια με τα αεροπλάνα προκειμένου να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης έχει ζητήσει από τους βουλευτές να μην φύγουν μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία προκειμένου να είναι σίγουρη η Βουλή ότι όλα πήγαν καλά. Μάλιστα όπως είπε χαριτολογώντας «σύστημα είναι αυτό τι να κάνουμε; Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αντισυστημικοί;». Πρόβλημα είχε προκύψει και πριν λίγες εβδομάδες ξανά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποτέλεσμα ορισμένα άρθρα οι βουλευτές που δεν τα ψήφισαν να κληθούν να τα ψηφίσουν με το κανονικό παραδοσιακό τρόπο. Μέχρι στιγμής πάντως όλοι βουλευτές παραμένουν στο κοινοβούλιο καθώς εάν δεν κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα η Βουλή δεν μπορεί να διαπιστώσει ότι όλα πήγαν καλά και να θεωρήσει την ψηφοφορία ολοκληρωμένη.

Send this to a friend