Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Χειμωνάς επιμένει πως οι βουλευτές της ΝΔ ήθελαν διακαώς να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Άδωνις λέει πως λαϊκίζει

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον συγγραφέα και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Ποτάμι Θανάση Χειμωνά και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον συγγραφέα και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Ποτάμι Θανάση Χειμωνά και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είναι από τους πιο ένθερμους χρήστες των social media, δεν άφησε αναπάντητο ένα σχόλιο σύμφωνα με το οποίο ο Θανάσης Χειμωνάς ισχυριζόταν πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρότρυναν τους συναδέλφους τους από το ΠΟΤΑΜΙ να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως ο Θ. Χειμωνάς δεν είναι βουλευτής, οπότε δε θα μπορούσε να γνωρίζει όσα διαδραματίζονται εντός του κοινοβουλίου και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό.

Ο Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος και αυτός συχνά τοποθετείται από τα social media και αρκετές φορές έχει προκαλέσει με τις αναρτήσεις του απάντησε, από το facebook, με μια μακροσκελή ανάρτηση, την οποία έκλεισε λέγοντας πως αισθάνεται υπερήφανος που η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με τις ψήφους του Ποταμιού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Θανάσης Χειμωνάς:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Καταρχάς, φυσικά και δεν είμαι βουλευτής και δεν ήμουν παρών όταν συνέβη το γεγονός που αναφέρω. Και στη μάχη του Ελ Αλαμέιν όμως δεν ήμουν παρών αλλά –κουτσά στραβά- ξέρω τι είχε γίνει εκεί. Όλοι μας έχουμε συγκεκριμένες πηγές τις οποίες θεωρούμε αξιόπιστες. Στο συγκεκριμένο συμβάν μάλιστα μιλάμε για παραπάνω από μία πηγές. Αν το πάμε έτσι δε κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο, φίλος, Άδωνις ήταν παρών και άρα δεν είναι σε θέση να με διαψεύσει. Εκτός βέβαια αν είναι Πανταχού Παρών και γνωρίζει τι συμβαίνει και τι λέγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο ανά πάσα στιγμή.

Και εντάξει, εγώ μπορεί να είμαι ένας περίεργος τύπος που πλακώνεται στα σόσιαλ τα μίντια. Έλα όμως που το συγκεκριμένο γεγονός έχουν επιβεβαιώσει με δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όσο και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς. Εξάλλου, το ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμούσε, υπογείως μεν διακαώς δε, να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να μην την βρει μπροστά της όταν κυβερνήσει έχει γραφτεί σε δεκάδες άρθρα καθώς και σχετικές αναλύσεις. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δε μιλάμε μόνο για τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

Να πω εδώ πως ο όρος «λαϊκίζει» είναι αδόκιμος. Αν δεν ίσχυε (που ισχύει) το ότι ούλτρα υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας προσέγγισε βουλευτή μας λέγοντάς του: «Εσείς ψηφίστε τη συμφωνία, μην ακούτε αυτά που λέμε» θα έλεγα ψέματα. Θα ήμουν ενδεχομένως μυθομανής. Λαϊκιστής όχι. Λαϊκισμός είναι ατάκες του στυλ: «Όποιος ψηφίσει τις Πρέσπες ξεπουλάει την ιστορία μας». Και τέτοια πράγματα δεν έχω πει ποτέ. Ούτε εγώ ούτε κανείς από το κόμμα μου. Αυτά τα λένε κάποια, πάλαι ποτέ «μεταρρυθμιστικά» και «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα που εσχάτως το έχουν γυρίσει στο Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια.

Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε πως γίνεται η Νέα Δημοκρατία που πολέμησε με τέτοια λύσσα την Συμφωνία των Πρεσπών να υποστηρίζει για πρόεδρο της Κομισιόν τον Μάνφρεντ τον Βέμπερ ο οποίος όχι μόνο υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης συμφωνίας αλλά φρόντισε να επαναλάβει τη στήριξή του αυτή, σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα face to face στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά φυσικά δεν τα έμαθε ποτέ ο μέσος νεοδημοκράτης γιατί η Πειραιώς (Μοσχάτο) φρόντισε να λογοκρίνει τις δηλώσεις του Γερμανού συντηρητικού πολιτικού σχετικά με το ζήτημα.

Τέλος, επαναλαμβάνω πως είμαι περήφανος που η ιστορία θα γράψει πως η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με τις ψήφους του Ποταμιού. Είμαι περήφανος που το κόμμα μου αδιαφόρησε για το τεράστιο πολιτικό κόστος και στήριξε μια συμφωνία εξαιρετικά επωφελή για τη Μακεδονία (όπου by the way είχαν γεννηθεί και οι δύο γονείς μου), την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Χαίρετε».

Send this to a friend