Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο κολοτούμπας σπαέι τα ρεκορ της πιο γρήγορης κολοτούμπας

Χρειάστηκαν λίγες μόλις ώρες προκειμένου ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης να… ξεχάσει «ονόματα και διευθύνσεις» αφήνοντας τα όσα είπε το μεσημέρι στη Βουλή για τη σχέση του ΔΝΤ με Ελληνες δημοσιογράφους να αιωρούνται στον αέρα και εν μέρει δικαιώνοντας αρκετούς που έκαναν λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα». Ο κ. Ρουμελιώτης, μιλώντας αποκλειστικά στο Mega και τον Ιάσωνα Πιπίνη έπαιξε τον […]

Χρειάστηκαν λίγες μόλις ώρες προκειμένου ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης να… ξεχάσει «ονόματα και διευθύνσεις» αφήνοντας τα όσα είπε το μεσημέρι στη Βουλή για τη σχέση του ΔΝΤ με Ελληνες δημοσιογράφους να αιωρούνται στον αέρα και εν μέρει δικαιώνοντας αρκετούς που έκαναν λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Ο κ. Ρουμελιώτης, μιλώντας αποκλειστικά στο Mega και τον Ιάσωνα Πιπίνη έπαιξε τον «κλασικό» ρόλο του… «Κινέζου»,  καθώς, ξαφνικά, η μνήμη του τον «πρόδωσε» και δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιους δημοσιογράφους είδε ή συνάντησε.

Είπε ότι «δεν θυμάμαι ποιους είδα, έχει περάσει καιρός» και τέτοια συναφή, ενώ, όταν ο δημοσιογράφος τον κάλεσε να πει ονόματα περιορίστηκε στο ότι «αυτή είναι μια συνήθης πρακτική του ΔΝΤ. Δεν θυμάμαι καν ποιους συνάντησα στον δρόμο. Εναν ή δύο δημοσιογράφους, αλλά δεν θυμάμαι».

«Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν συμμετείχα σε αυτά τα σεμινάρια, δεν γνωρίζω πως οργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά τα σεμινάρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανό να υπήρχε κάποια οικονομική συναλλαγή απάντησε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί στον βαθμό που το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφάνεια και σίγουρα θα είχε υποπέσει στην αντίληψη των μελών του ΔΣ αν υπόκρυπταν τα σεμινάρια αυτά και οι εκδηλώσεις αυτές του Ταμείου ένα είδος συναλλαγής» ενώ σχετικά με τους δημοσιογράφους του MEGA ονόματα των οποίων γράφτηκαν στο διαδίκτυο είπε ότι «ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, ουδέποτε συνάντησα τον κ. Καμπουράκη και τον κ. Οικονομέα στην Ουάσινγκτον».

Σχετικά με το εάν θεωρεί πως υπάρχει κάτι μεμπτό στη διαδικασία απάντησε ότι «είναι η σύνηθης πρακτική του ΔΝΤ να καλεί δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Τώρα αν η πολιτική αυτή είναι σωστή ή όχι δεν το γνωρίζω» ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει λίστα με φιλικά προσκείμενους στο ΔΝΤ δημοσιογράφους είπε «δεν το γνωρίζω».

«Δεν θυμάμαι, πραγματικά δεν θυμάμαι καν ποιους συνάντησα στον δρόμο. Είναι 1-2 δημοσιογράφοι που ούτε καν θυμάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αιτιάσεις Ρουμελιώτη έχουν προκαλέσει την αντίδραση των δημοσιογραφικών ενώσεων και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.

Πηγή:  iefimerida.gr

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Ήμουν διασωληνωμένος για 2 μήνες με κορονοϊό – Έχασα 42 κιλά! (vid)
Λούκα Κατσέλη: «H αδελφή μου Νόρα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία – Η κατάστασή της έχει ευτυχώς σταθεροποιηθεί»
Πέθανε ο πατέρας του Χάρη Θεοχάρη
Τι ευχήθηκε ο Γιάννης Πρετεντέρης στον Βασίλη Κεγκέρογλου για την 21η Απριλίου
Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο TheCaller: Εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ από τη βάση το φθινόπωρο
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)