Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Σιακαντάρης ξεκαθαρίζει για την συμμετοχή του σε εκδήλωση που ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη στον Λοβέρδο

Με αφορμή τη συμμετοχή του σε διαδικτυακή εκδήλωση όπου θα συμμετέχει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, ο συγγραφέας-κοινωνιολόγος και πρ. επιστημονικός διευθυντής στο ΙΣΤΑΜΕ Γιώργος Σιακαντάρης, που επίσης συμμετέχει στην εκδήλωση, ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.

Ειδικότερα, από κάποιους ερμηνεύτηκε αυτή η εκδήλωση ως υποστήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος, κάτι που από την πλευρά του κ. Σιακαντάρη δεν ισχύει, όπως καθιστά σαφές ο ίδιος.

«Την όποια υποστήριξη μου οπουδήποτε και σε οιονδήποτε την δίνω πάντα είτε με άρθρο είτε με ξεχωριστή δήλωση και είναι πάντοτε κριτική, όχι στρατευμένη», αναφέρει ο ίδιος, σε σχετική του δήλωση, και καταλήγει: «Μακριά από εμένα οποιαδήποτε δίκη προθέσεων».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Σιακαντάρη:

«Επειδή η συμμετοχή μου στην εκδήλωση της Δυναμικής Κοινωνίας με θέμα «Πολίτες με αξιοπρέπεια» ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη σ’ έναν εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, θα ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα ζητήματα. Την όποια υποστήριξη μου οπουδήποτε και σε οιονδήποτε την δίνω πάντα είτε με άρθρο είτε με ξεχωριστή δήλωση και είναι πάντοτε κριτική, όχι στρατευμένη. Το θέμα των “κοινωνιών με αξιοπρέπεια” αποτελεί το υλικό που τώρα δουλεύω στην αρθρογραφία μου και στον σχεδιασμό ενός βιβλίου. Η ημερίδα που οργανώνει η Δυναμική Κοινωνία, όχι κάποιος εκ των υποψηφίων, μου δίνει βήμα για να αναπτύξω δημόσια αυτό το θέμα. Εξάλλου πολύ καιρό τώρα υποστηρίζω την ανάγκη ίδρυσης τέτοιων βημάτων διαλόγου στο χώρο της Κεντροαριστεράς και έχω κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως θεωρώ αυτονόητο το δημοσιογραφικό δικαίωμα να αξιολογεί τη μια ή την άλλη στάση ανεξάρτητα από τη βούληση του ενδιαφερόμενου, ο οποίος  δικαιούται να εκφράζει την άποψή του, όχι όμως να διεκδικεί και την αποδοχή της από τον έντυπο και ηλεκτρονικό λόγο. Ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της γνώμης και της ακεραιότητας της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων είναι κανόνας της δημοκρατίας. Μακριά από εμένα οποιαδήποτε δίκη προθέσεων».

Σημειώνεται, ως πως η διαδικτυακή εκδήλωση έχει θέμα «Πολίτες με Αξιοπρέπεια» (Παιδεία-Υγεία-Κοινωνικές Υπηρεσίες), και λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, στις 18:00.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου-πρ.υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας-δρ.Κοινωνιολογίας Γιώργος Σιακαντάρης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-πρ.υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, και ο πρ.ΓΓ υπ.Υγείας-ορθοδοντικός Αντώνης Δημόπουλος. Την εκδήλωση συντονίζει ο Συνταγματολόγος-πρ.ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος.

Η εκδήλωση της Δυναμικής Κοινωνίας «Πολίτες με Αξιοπρέπεια» θα μεταδοθεί απευθείας από Facebook live Θεόδωρος Παπαθεοδώρου,

Facebook live Andreas Loverdos,

YouTube Δυναμική Κοινωνία – Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ,

YouTube Andreas Loverdos, www.loverdos.gr

O Φουρθιώτης μήνυσε τον Βρούτση
Σε φαρμακείο μαζί με την κόρη του ο πρωθυπουργός για την προμήθεια self test (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Βασίλης Κικίλιας βοήθησε μητέρα και γιο που έπεσαν θύματα τροχαίου στο Γκάζι
Προανακριτική Επιτροπή: Αλλάζει ο σχεδιασμός για την υπόθεση εις βάρος του Νίκου Παππά
Μιλένα Αποστολάκη σε Ν.Παπανδρέου: Ο Γιώργος έπεσε εξαιτίας του διχαστικού και ολέθριου δημοψηφίσματος που ήθελε να κάνει
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ: Τι αλλάζει στα γραφεία του κόμματος (φωτογραφίες)