Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαδηλώνει στη Ρώμη –Υπέρ της Ευρώπης, ενάντια στον λαϊκισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαδηλώνει στη Ρώμη –Υπέρ της Ευρώπης, ενάντια στον λαϊκισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Ρώμη και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Μπόκα ντε λα Βεριτά, βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης για να συμμετάσχει στη μεγάλη συγκέντρωση-πορεία υπέρ της Ευρώπης.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέβηκε μάλιστα στο βήμα, ακριβώς μετά τους χαιρετισμούς των Τζιάνι Πιτέλα και Γκι Φέρχοφσταντ και μίλησε στους συγκεντρωμένους νεολαίους φεντεραλιστές καθώς και σε χιλιάδες πολίτες του κινήματος της ομάδας Σπινέλι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«March for Europe. Κόντρα στους φασίστες, τους αριστεριστές και τους λαϊκιστές που θα διαδηλώνουν -την ίδια στιγμή!- εναντίον της Ευρώπης.
Αν δεν τους σταματήσουμε, εμείς θα φταίμε!»

Ο πλήρης χαιρετισμός έχει ως εξής:

«Έρχομαι από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν έχει μόνο λαϊκιστές και συντηρητικούς η χώρα μου. Έχει και φανατικούς ευρωπαϊστές. Παραφράζοντας τους Έλληνες ποιητές θα σας έλεγα ότι πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες και τους αριστεριστές αντιευρωπαϊστές, στους λαϊκιστές. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι δική μας η ευθύνη. Μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς. Οχι μόνο αυτούς που φαίνονται αλλά και αυτούς που κρύβονται. Φιλιά και θα πετύχουμε!»

(πηγή: Πρώτο Θέμα)

Send this to a friend