Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Στεφανίδου έδειξε φωτογραφίες που ο Λιγνάδης είναι στην Ιθάκη την ημερομηνία καταγγελλόμενου βιασμού (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του: Υπάρχει ορίζοντας για την Ευρώπη;

To βιβλίο του με τίτλο «Υπάρχει ορίζοντας για την Ευρώπη;» παρουσιάζει την την Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 20.30 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελόπουλος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος  στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ/ΡΡΕ) στο ίδιο όργανο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής της ΝΔ αλλά και ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Θανάσης Διαμαντόπουλος ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Μελετών των Παρισίων και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Από το 1986 μέχρι το 2004 άσκησε μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Κοινοτικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παράλληλα, διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1995 – 2004), και Επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: στην Επιτροπή Νομικών θεμάτων & Δικαιωμάτων των πολιτών, στην Επιτροπή Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού. Από το 2004 έως και το 2007 ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από το 2008 έως το 2009 διετέλεσε Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2013 ανέλαβα Νομικός Σύμβουλος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ).

Από τον Οκτώβριο του 2016 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος  στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ/ΡΡΕ) στο ίδιο όργανο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι Δήμαρχος Σάμου και από τον Οκτώβριο του 2014, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

«Ευρωπαϊστής, με αγώνες από πολύ νεαρή ηλικία αλλά και με πολλαπλές και μακρόχρονες εμπειρίες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, ανταποκρίθηκα άμεσα στην τιμητική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ευρωβουλή. Η πρόσφατη θητεία μου στην πρώτη γραμμή  του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος, ως Δημάρχου ενός νησιού που απέχει 1250 μέτρα από την Τουρκία, αλλά και η θητεία μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης μου διαμόρφωσαν μια ακλόνητη πεποίθηση: Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, πρέπει να έλθει σε πολύ πιο στενή επαφή με τις καθημερινές ανάγκες και τα βιώματα των πολιτών της. Αυτή την αμεσότητα μόνον η τοπική αυτοδιοίκηση, το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας, μπορεί να την προσφέρει. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης της Ε.Ε. με γνώμονα τον πολίτη και πρέπει γι’ αυτό να ενδυναμώσει τη φωνή και να αναβαθμίσει το ρόλο της στις θεσμικές ευρωπαϊκές διαδικασίες. Πρέπει να το κάνει, παραθέτοντας γνώση, επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις. Είναι ένας στόχος που μπορώ να υπηρετήσω με πίστη και αποτελεσματικότητα και η ΝΔ μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο» σημειώνει ο ίδιος.

Πολάκης σε Κούγια: Εγώ δεν έγινα γνωστός επειδή έκανα σουλάτσο στα κανάλια αυτοπαρουσιαζόμενος ως «μοντελοπνίχτης»
Μητσοτάκης για Μενδώνη: Εκείνη επέλεξε τον Λιγνάδη – Λάθος να τον χαρακτηρίσει επικίνδυνο, αλλά είναι καλή υπουργός
Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Σωστά η πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή τον δολοφόνο
«Καυστική» Ξαφά για λάθος Τσίπρα στους υπολογισμούς των ποινών! «Και τελείωσε Πολυτεχνείο…»
«ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΕΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»: Την Κυριακή η εκδήλωση Ανανεωτικής Αριστεράς και Κινήσεων Πολιτών
Δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα «metoogreece.gr» – Μητσοτάκης: «Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος»