Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συγκλονίζει η Ελένη Ψυχούλη: «Έφυγε νωρίς από καρκίνο κι αυτό μου έμαθε να είμαι ταπεινή»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν ο Φρανς Τιμμερμανς έδωσε συγχαρητήρια στον Πέτρο Κόκκαλη… Ο Φρανς, ο Πέτρος, η Αιντχόβεν και ο Ολυμπιακός

Η ετήσια συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης με τα εθνικά κοινοβούλια δεν είναι ένα αμελητέο γεγονός.

Γιατί η ΕυρωπαΪκή Επιτροπή επί της ουσίας ελέγχει την πορεία των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά τους. Σ’ αυτήν την συνεδρίαση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλος πρότεινε την εκ βάθρων αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του πλανήτη και τα δεδομένα που παράγονται στον 21ο αιώνα.

Όπως είπε μεταξύ άλλων “μία πραγματικά Πράσινη Ανάκαμψη, ως η δίκαιη εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ήδη έχουν μείνει πίσω, απαιτεί ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης που θα αντικαταστήσει το υπάρχον Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Άρα, τί πρότεινε ο ευρωβουλευτής; Να εγκαταλειφθούν οι ορθοδοξίες παρελθόντος για δημοσιονομική λιτότητα και απορρύθμιση της αγοράς με ένα νέο Σύμφωνο που δεν πρέπει να αυξήσει το χρέος των κρατών -μελών ή να προσμετρά τις δαπάνες κλιματικής δράσης και κοινωνικής συνοχής στο έλλειμμα.

Η πρόταση Κόκκαλη δεν πέρασε απαρατήρητη. Βρήκε ευήκοα ώτα και μάλιστα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΕ Φρανς Τίμμερμανς συμφώνησε με την πρόταση που διατύπωσε προηγουμένως ο ευρωβουλευτής τονίζοντας ότι “πρέπει να επανεξετάσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης υπό το φως των νέων συνθηκών.

‘Ομως ο Τίμμερμανς επεφύλασσε και άλλη έκπληξη προς τον Πέτρο Κόκκαλη. Λίγο πριν κλείσει το μικρόφωνό του είπε: Α και για να μην το ξεχάσω να δώσω συγχαρητήρια στον Πέτρο ΄Κόκκαλη και για το 4-2 στο ματς ΟλυμπιακόςΑιντχόβεν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ολλανδός αντιπρόεδρος της ΕΕ έχει κι άλλα κοινά στοιχεία με τον Κόκκαλη πέραν τού ότι είναι προοδευτικός πολιτικός. Είναι συγχρόνως ποδοσφαιρόφιλος και μάλιστα αναγνωρίζει την αξία και των αντιπάλων του.

«Χρόνια πολλά Ironman»: Έτσι ευχήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον πατέρα του (ΦΩΤΟ)
Τι ζήτησαν από την Κεραμέως μαθητές νηπιαγωγείου από την Κάρπαθο- Η ξεκαρδιστική επιστολή
Κορονοϊός: Ο Κώστας Σημίτης περιμένει στην ουρά για να εμβολιαστεί (ΦΩΤΟ)
Lockdown: Πρόστιμο σε βουλευτή της ΝΔ για παραβίαση των μέτρων (ΦΩΤΟ)
Επικη ατάκα Καμίνη: «Η παράταξή μας έχει από παλιά πρόβλημα με τα …δέντρα»
Κορονοϊός: Θετικός ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου