• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 05:32

Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

«Ηχηρό» Όχι Βενιζέλου σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ- Παπανδρέου! «Είναι ηθικό το ζήτημα…»

«Ηχηρό» Όχι Βενιζέλου σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ- Παπανδρέου! «Είναι ηθικό το ζήτημα…»

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη διαφωνία του για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη ψηφοφορία των τροπολογιών του Ν. Παππά για το ΕΣΡ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί συνεργασία ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αφού είπε πως «εγώ προσωπικά δε μετέχω σε συναντήσεις και επαφές», τόνισε πως «το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτόν δεν είναι πολιτικό, είναι ηθικό και ιστορικό».

«Βαρύ αυτό που λέτε», του είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κ. Λυριτζής, για να συνεχίσει ο κ. Βενιζέλος: «Ναι. Μην ξεχνάμε τι έγινε. Πως ανεκόπη η πορεία της Ελιάς μεταξύ ευρωεκλογών του 2014 και εκλογών του 2015. Και εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν δέχομαι να λένε κάποιοι ρίξανε την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ποιοι; Δε βλέπει τους βουλευτές του που ήταν οπαδοί του το 2007 και τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είχαν φύγει από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν το 1ο και το 2ο Μνημόνιο και πήγαν στον κ. Τσίπρα για να ψηφίσουν με πάθος το 3ο και περιμένουν εναγωνίως να ψηφίσουν το 4ο».

«Δεν είμαι στην πολιτική επειδή η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η πολιτική και επειδή τα κρίνω όλα συγκυριακά και ψυχρά, υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορικής συνείδησης, τα οποία για μένα προτάσσονται», κατέληξε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Send this to a friend