Αθήνα

8 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πάει Θεσσαλονίκη για το… νέο του γραφείο ο Τσίπρας- Όλα τα βλέμματα στην 28χρονη Κατ. Νοτοπούλου

Τα εγκαίνια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ερχόμενο Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του πρωθυπουργικού Γραφείου στην πόλη, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος στους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν από τη Διεθνή Έκθεση του Σεπτεμβρίου, δείχνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα.

Ως γνωστόν, επικεφαλής του γραφείου αναμένεται να τεθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Νοτοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.

Επίσης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης, με έμφαση στους πρόσφυγες και γενικότερα σε άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το τελευταίο διάστημα ήταν επιστημονική συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή θα στελεχωθεί με πολύ μικρό αριθμό συνεργατών, ενώ χαμηλό θα είναι και το κόστος λειτουργίας του. Οι αρμοδιότητες του γραφείου δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ θα υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη εκτός από νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα έχει και ευρύτερες χωρικές αρμοδιότητες. Επιπλέον θα παρακολουθεί και την εξέλιξη του εδώ κυβερνητικού έργου και θα είναι ο σύνδεσμος Μαξίμου-Θεσσαλονίκης-Βόρειας Ελλάδας. Κάτι όπως το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δηλαδή, μόνον που εκεί, δηλαδή στο κεντρικό γραφείο στα αριστερά του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου, κατοικοεδρεύει ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Διοικητικά το Γραφείο θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Φωτογραφίες από το νέο γραφείο Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Το γραφείο που προορίζεται και ετοιμάζεται βρίσκεται στον πρώτο όροφο και είναι ο χώρος που προοριζόταν στο παρελθόν για τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης με τελευταίο Γενικό Γραμματέα που το χρησιμοποίησε να είναι ο κ. Λουκάς Ανανίκας.

Ο χώρος είναι μικρότερος από το γραφείο της υπουργού Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά και είναι δίπλα στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το karfitsa.gr

grafeio_notopoulou4_2411

grafeio_notopoulou1_2411

grafeio_notopoulou2_2411

grafeio_notopoulou3_2411