Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Εκδρομούλα» στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας! Μετά το ουζερί, πήγε και στο Θέατρο

Αφού… διαβουλεύτηκε με τους συνεργάτες του, τους φορείς της Θεσσαλονίκης και την Κατερίνα Νοτοπούλου στο… Μαξίμου Θεσσαλονίκης το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εν συνεχεία πήγε στο ταβερνάκι «Αγορά», όπου έφαγε με κυβερνητικά στελέχη, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αργότερα πήγε και είδε την σχεδόν τετράωρης διάρκειας παράσταση του ΚΘΒΕ «Το τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, συνοδευόμενος από τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης πως πρόκειται να την παρακολουθήσει, και έφτασε έγκαιρα στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών όπου παρουσιάζεται με ιδιαίτερη επιτυχία «Το τρίτο Στεφάνι».

Το «τρίτο Στεφάνι», σκηνοθετημένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου είναι ένα έργο που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του ως «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία», προσθέτοντας ότι «εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα».

Ο πρωθυπουργός και η κ. Μπαζιάνα μετά το τέλος της παράστασης πήγαν στα καμαρίνια, χαιρέτισαν έναν-έναν τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς και συζήτησαν μαζί τους, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παράσταση.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του θεάτρου Αρης Στυλιανού οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρο.