• Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου
  • 12:28

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποιους «πρόθυμους» της Κεντροαριστεράς ψάχνει ο Κυριάκος…;

Ποιους «πρόθυμους» της Κεντροαριστεράς ψάχνει ο Κυριάκος…;

«Προσκλητήριο» σε στελέχη εκτός του ευρύτερου χώρου της ΝΔ και της Κεντροδεξιάς φαίνεται πως στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας «ρίξει τα δίχτυα» του στην Κεντροαριστερά.

Όπως γράφει ο Στέφανος Λιγνός στο thetoc.gr ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλοντας να σπάσει τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων, «εργάζεται» στην λογική της συστράτευσης πολιτικών στελεχών που δεν είχαν ουδεμία σχέση με την κεντροδεξιά.

Ο ίδιος μιλά για τη συγκρότηση μιας «Εθνικής Ελλάδος» και η ρητορική του θα οικοδομείται από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πάνω στο επιχείρημα ότι η κυβέρνησή του, μετά τις εκλογές τις οποίες θεωρεί σίγουρο ότι θα τις κερδίσει, θα αποτελείται από τους καλύτερους, ανεξαρτήτως εάν ανήκουν ή όχι στη Ν.Δ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που επιζητεί είναι όσοι συστρατευτούν με τη ΝΔ να υπηρετήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική και να είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι για ρήξεις, τομές και μεταρρυθμίσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εμμένει στην άποψη και θα το πράττει με μεγαλύτερη ένταση από εδώ και πέρα ότι η Ν.Δ. δικαιούται να διεκδικεί αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά και να την πετύχει, έχει υποχρέωση να κοιτάξει αν μπορεί να διευρύνει περαιτέρω την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εξάλλου από το επιτελείο του μιλάνε για άνετη νίκη όταν γίνουν οι εκλογές και ήδη οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη στις αναφορές του μιλάνε για μεγάλη διαφορά που θα διευρύνεται συνεχώς.

Ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης δίνει στην επιχείρηση ανανέωσης του κόμματος με την προσέλκυση νέων προσώπων, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει μηνύματα σε διάφορες κατευθύνσεις με αναφορές, όπως: «πρόσωπα που έχουν στιγματίσει με τη συμπεριφορά τους δεν έχουν θέση στη δική μου ΝΔ».

Οι αλλαγές που έρχονται στην ΚΟ και στο κομματικό οργανόγραμμα θα είναι μήνυμα σε πολλές πλευρές.

Η επιδίωξή του είναι να δοθούν ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους που βλέπουν την πολιτική με επιφύλαξη για να συμμετάσχουν στα κοινά. Και γι’ αυτό και συνεργάτες του μιλάνε για ανοιχτή πρόσκληση προς πολίτες «με ένσημα, με καινούργιες ιδέες και όρεξη να αλλάξουν πράγματα, οι οποίοι έχουν κάτι να προσφέρουν».

Επί του σεναρίου για μετεγγραφές γνωστών στελεχών από άλλους χώρους, ο πρόεδρος της ΝΔ εμμένει ότι είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει και πως πρόθεσή του είναι να αναδειχθούν νέα στελέχη.

Ανεξάρτητα από το χρόνο επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων και με δεδομένο ότι εκλογές δεν υπάρχουν, κατά το Μέγαρο Μαξίμου στον ορίζοντα, ο κ. Μητσοτάκης έχει χρόνο να διορθώσει τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις της πρώτης περιόδου της προεδρίας του.

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται και άλλες αλλαγές στο κόμμα με τη λογική της ανανέωσης και της αξιοκρατίας, όπως λένε ηγετικά στελέχη.

Ο ίδιος θέλει να είναι όσο πιο έτοιμο γίνεται το κόμμα και να αναδειχθεί από το φθινόπωρο ένα νέο πολιτικό προσωπικό που θα κάνει αισθητή τη διαφορά από τη σημερινή πολιτική ηγεσία που έχει και η οποία, κατά τον ίδιο αδικεί τη χώρα.

«Εγώ θέλω να πω στους πολίτες 10-15 νέα ονόματα» τονίζει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ όταν του αναφέρουν γνωστά πρόσωπα που είχαν θέσεις στο παρελθόν στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Πηγή: thetoc.gr

Send this to a friend