Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

“Πυρ και μανία” στον ΣΥΡΙΖΑ με τον… μιλιταριστή Καμμένο!

Μεγάλη... δυσαρέσκεια υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στο 24% από την κυβέρνηση, έναντι της περικοπής των αμυντικών δαπανών που προβλέπει ο ψηφισμένος Προϋπολογισμός...

Μεγάλη… δυσαρέσκεια υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στο 24% από την κυβέρνηση, έναντι της περικοπής των αμυντικών δαπανών που προβλέπει ο ψηφισμένος Προϋπολογισμός.

[adsense]

Σύμφωνα με το iefimerida.gr και τον Γιώργο Παππού τα σενάρια περί αύξησης του ΦΠΑ αντί της περικοπής των αμυντικών δαπανών δεν πέρασαν… ασχολίαστα από κυβερνητικά στελέχη που πιέζουν για πιο «αριστερές» επιλογές.

Η γκρίνια δεν έχει πάρει επί του παρόντος έκταση λόγω των κρίσιμων επαφών του Πρωθυπουργού εκτός Ελλάδας, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιχειρείται σε υψηλό επίπεδο, με στόχο να αποφευχθούν πρόσθετα, επώδυνα μέτρα όπως η δραστική μείωση του αφορολογήτου και το “μαχαίρι” στις συντάξεις.

Ωστόσο, ήδη εντός της κυβέρνησης κάποιοι “πνέουν τα μένεα” για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι όταν μπαίνει το μαχαίρι στο λαιμό, η πρώτη επιλογή δεν μπορεί να είναι η περαιτέρω επιβάρυνση των νοικοκυριών, αλλά θα πρέπει να αναζητούνται λύσεις εκεί όπου στόχευε πάντα ο προεκλογικός σχεδιασμός.

[adsense]

Υπενθυμίζεται, πως ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είχε εκφράσει δημοσίως την απορία γιατί ο Α. Τσίπρας απέφευγε να δεσμευθεί για μεγάλες περικοπές αμυντικών δαπανών αντί να αναζητά λύσεις σε αυξήσεις φόρων, η ουσία είναι ότι ενώ η κυβέρνηση είχε εγγράψει περικοπές 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 400 εκατ. ευρώ το 2016 στο σκέλος των αμυντικών δαπανών, έχει προτείνει στους δανειστές αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23% με στόχο να καλύψει την “τρύπα”.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, πριν δηλαδή υπογραφεί η συμφωνία, ο και τότε κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος είχε αντιδράσει έντονα στο έγγραφο των Θεσμών που είχε διαρρεύσει στους Financial Times και αφορούσε στην ανάγκη περιορισμού των αμυντικών δαπανών.

Αντώναρος: Αναπαράγω τις δηλώσεις Τσίπρα, γιατί οι περισσότεροι ιστότοποι τις «θάβουν» στα χαμηλά
Μπογδάνος: Η πιο έμπρακτα πατριωτική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών δεν παρασύρεται από το συναίσθημα
Μητσοτάκης για την κριτική που δέχθηκε ο Χαρδαλιάς: Έχει την απόλυτη προσωπική μου στήριξη στον αγώνα που κάνει
Γιώργος Φραγγίδης: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ξεγέννησε την κόρη του- Η συγκίνησή του για τις δύο εγγονές του
Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές
Καλλιάνος για τις πλημμύρες στην Εύβοια: Ποιος ήταν ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον υπουργό;