Αθήνα

13 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Ποια είναι η Ελθήνα Αγγελοπούλου που «ακούγεται» για υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο πρόσωπο με παρουσία στα αυτοδιοικητικά και ενεργό ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων φημολογείται ότι προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στις υποψηφιότητες ανδρών, του Παύλου Γερουλάνου και του Κώστα Μπακογιάννη, στην πρωτεύουσα.

Ένα νέο πρόσωπο με παρουσία στα αυτοδιοικητικά και ενεργό ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων φημολογείται ότι προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στις υποψηφιότητες ανδρών, του Παύλου Γερουλάνου και του Κώστα Μπακογιάννη, στην πρωτεύουσα.

Η 37χρονη δημοτική σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνα Αγγελοπούλου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες  του aftodioikisi.gr, η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι η Ελθήνα Αγγελοπούλου

Η Ελθήνα Αγγελοπούλου από το 2008 έως το 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία συμμετέχει από το ξεκίνημά της, το 2006. Επανεξελέγη το 2014 μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο και αντικατέστησε στη θέση του επικεφαλής όταν εκείνος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Στη συνέχεια ωστόσο τη θέση της κυρίας Αγγελοπούλου κατέλαβε λόγω «επετηρίδας» ο Ρήγας Αξελός, και εκείνη είναι σήμερα απλή δημοτική σύμβουλος.

Η Ελθήνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων, ενώ ήταν υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας. Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα, σε κινήματα πόλης, σε δράσεις για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής, ενώ ήταν παλαιότερα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυρία Αγγελοπούλου, μετά το «όχι» του καθηγητή του ΕΜΠ και πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ ΑΕ, Νίκου Μπελαβίλα, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προϋπόθεση το Μαξίμου για την υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων, σε συνέχεια μάλιστα του επιτυχημένου πειράματος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014, καθώς, όπως τονίζεται:

Πρόκειται για μία αντισυστημική, αντισυμβατική υποψηφιότητα απέναντι στις δύο, καθεστωτικής λογικής, υποψηφιότητες των Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου.
Είναι αυτοδημιούργητη και, βεβαίως, δεν προέρχεται από «τζάκι».
Γνωρίζει τα θέματα του δήμου, με τα οποία ασχολείται από το 2006.
Είναι νέα και γυναίκα απέναντι σε δύο άνδρες υποψηφίους.

Send this to a friend