Αθήνα

20 oC

θύελλα με ασθενείς βροχοπτώσεις

Ποιος πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, παραχώρησε συνέντευξη στο ONE και αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων επικαιρότητας, κάνοντας αναφορά και στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, παραχώρησε συνέντευξη στο ONE και αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων επικαιρότητας, κάνοντας αναφορά και στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Ο γνωστός καθηγητής Εγκληματολογίας, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξανά αναλάβει τα ηνία του κόμματος «με κάποιο τρόπο» ενώ μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας επιθυμεί να μετασχηματίσει το κόμμα της Κουμουνδούρου «όχι για να του προσδώσει μια ιδεολογική καθαρότητα», αλλά για ξαναβγεί πρωθυπουργός.

Ο Γιάννης Πανούσης σχολίασε και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «ολοκλήρωσε τον ιστορικό του ρόλο» και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να το αδικούμε. Έφερε πολλά πράγματα σε επίπεδο κοινωνικής δικαιοσύνης. Ανέβασε καταπιεσμένες τάξεις όπως οι μικρομεσαίοι. Έπαιξε ιστορικό θετικό ρόλο για τη χώρα (...)».

Ο κ. Πανούσης μίλησε για τον «Παπανδρεϊσμό» και στον «Καραμανλισμό», τονίζοντας ότι αυτοί οι δύο άξονες του πολιτικού χάρτη της χώρας δύσκολα θα δώσουν τη θέση τους σε κάτι άλλο. «Αυτές οι δύο σκέψεις πολιτικής δύσκολα θα πεθάνουν. Εκτιμώ, πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ με κάποιο τρόπο. Θα κάνει μια κίνηση που πιθανόν δε τη σκεφτόμαστε. Δε θα κάτσει να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη».

Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να κάνει και την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι δεν είναι αθώος ούτε έχει το ηθικό πλεονέκτημα «μια και πέρασε από την κυβέρνηση». Αναφορά έκανε και στον τέως πρωθυπουργό, Αλ.. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι για να του προσδώσει μια ιδεολογική καθαρότητα», αλλά για ξαναβγεί πρωθυπουργός. Ο Γ. Πανούσης πρόσθεσε πως ο Αλ. Τσίπρα είναι προβεβλημένος «και με πολλά χαρίσματα, επικοινωνιακά».

Ο πρώην πολιτικός, έκανε αναφορά και στο Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι εποφθαλμιά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Βαρουφάκης κάθεται στη γωνία και περιμένει να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή να πάρει ό,τι προκύψει από διασπάσεις ή νέες ομαδοποιήσεις του» ανέφερε.

Send this to a friend