Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πού ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος την ώρα της ψηφοφορίας για ΠτΔ – Το σχόλιό του τη στιγμή της εκλογής

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη σήμερα το πρωί νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που ο νυν ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος συνέχιζε το πρόγραμμά του, ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση λίγο πριν την εκκίνηση της διαδικασίας στη Βουλή.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη σήμερα το πρωί νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που ο νυν ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος συνέχιζε το πρόγραμμά του, ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση λίγο πριν την εκκίνηση της διαδικασίας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το παρών στην ειδική ημερίδα διαλόγου μεταξύ στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και του Ιδιωτικού τομέα που διοργανώσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων με θέμα “Γέφυρες Συνεργασίας”, όπου παρέλαβε και τιμητικό βραβείο από τον σύμβουλο διοίκησης της ΕΑΣΕ, Γιάννη Αναστασόπουλο, και τον πρόεδρο της ΕΑΣΕ, Βασίλη Ραμπάτ.

Και σχολίασε σχετικά με την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας: «Επιτρέψτε μου επειδή τα διαδικαστικά της Προεδρίας επιβάλλουν κάποια πράγματα και επειδή τώρα είναι η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου να βρίσκομαι στο γραφείο μου για λόγους τυπικούς περισσότερο», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και συμπλήρωσε: «αλλά να σας πω την αλήθεια μου corpore στο γραφείο μου και anima εδώ», δηλαδή ότι σωματικά θα είναι στο γραφείο του αλλά το πνεύμα του θα είναι εκεί, στην εκδήλωση.

Λίγο αργότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ του Nizami Ganjavi International Center και τους συνεχάρη για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη αποστολή τους. Επίσης, εξήρε το θέμα, το οποίο απασχόλησε την Ημερίδα που διοργάνωσαν χθες στην Αθήνα και αφορούσε «Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Μεσόγειο».

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ξεπερνά την Μεσόγειο, είναι μια παγκόσμια αποστολή, δοθέντος ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου αφορά τον παγκόσμιο πολιτισμό.

«Η Μεσόγειος είναι σταυροδρόμι πολιτισμών και ως σταυροδρόμι πολιτισμών έχει μνημεία τα οποία αφορούν τον κόσμο ολόκληρο. Είναι και ένα παράδειγμα, νομίζω – γιατί είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – για το τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον ώστε, μαζί με την βελτίωση της ποιότητας ζωής, να περισώσουμε ό,τι είναι πολύτιμο από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.

Send this to a friend