Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρώην βουλευτής προσπάθησε να φωτογραφίσει τη δικογραφία για τη Novartis και του πήραν το κινητό!

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο, λόγω της δικογραφίας για τα «μαύρα» ταμεία της Novartis και προκειμένου οι Αρχές να περιορίσουν τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι εισέρχονται στο γραφείο 131 του πρώτου ορόφου του Μεγάρου της Βουλής παραδίδουν το κινητό τους στην φρουρά.

Αιτία, πάντως, για τα άκρως αυξημένα μέτρα ασφάλειας αποτέλεσε και η απόπειρα του πρώην προέδρου του ΕΟΦ και πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη να φωτογραφίσει σελίδες της δικογραφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ενέργεια του κ. Λιντζέρη έγινε αντιληπτή από τον υπάλληλο της Βουλής που βρίσκεται εντός του αρμόδιου γραφείου με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον ειδικό γραμματέα της Βουλής αλλά και την φρουρά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν  ότι ο κ. Λιντζέρης ισχυρίστηκε αρχικά ότι διέγραψε το φωτογραφικό υλικό, χωρίς ωστόσο να γίνει πιστευτός.

Για τον λόγο αυτό η ασφάλεια του κατέσχεσε το κινητό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει υλικό της δικογραφία.

Σημειώνεται, πως ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ είχε νωρίτερα υποβάλει αίτηση για να παραλάβει τη δικογραφία.

Εξάλλου, στην ουσία της υπόθεσης και για όσα του καταμαρτυρούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ο Δημήτρης Λιντζέρης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Send this to a friend