Αθήνα

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πως αλλάζουν οι καιροί: Aγρότες επιτέθηκαν στον Σγουρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως αλλάζουν οι καιροί: Aγρότες επιτέθηκαν στον Σγουρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στις Φέρες Έβρου όταν κατά τη διάρκεια του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, αγρότες περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thrakinea.gr, αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν στον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ ένταση υπήρξε και μεταξύ του υπουργού και του πρώην βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στη συνέχεια, ζήτησαν να αποχωρήσουν από το Συνέδριο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

[adsense]

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο επικεφαλής των αγροτών κ. Αλεξανδρής, προσθέτοντας μάλιστα ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση, ενώ υποστήριξε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Βίντεο από τα επεισόδια 

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη έξω από το κλειστό γυμναστήριο Φερών, μιας και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει το συνέδριο που διακόπηκε λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε.

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα thrakinea.gr

Send this to a friend