Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Αποβάλλουν James Καφετζή και Νίκο Μπάρτζη;

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο υπέρ της διεύρυνσης και της ενότητας στην Α’ Αθήνας

Έφθασε η ώρα για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής της α’ Αθήνας στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Το αναφέρουμε ως γεγονός διότι όσα προηγήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην α’ Αθήνας δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για ό,τι η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί και επιδιώκει ως προς το θέμα της διεύρυνσης. Κάποια μέλη κόπηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, άλλα δεν γράφτηκαν καν και κάποια άλλα προερχόμενα από την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ απέσυραν τις υποψηφιότητές τους καταγγέλλοντας τις διαδικασίες.

Όπως και να’ χει όσοι υποστηρίζουν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την διεύρυνση από την α’ Αθήνας υπογράφουν κείμενο ζητώντας η επιλογή της νέας Νομαρχιακής να γίνει με κριτήρια την ενότητα, την ανανέωση και ασφαλώς την διεύρυνση. 

Το παραθέτουμε όπως διέρρευσε προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

“Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που συμμετέχουν στη Συνδιάσκεψη της Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε όσες και όσους πιστεύουν σε ένα μεγάλο αριστερό και προοδευτικό κόμμα, κορμό της μεγάλης Προοδευτικής και Δημοκρατικής Παράταξης Σε όσες και όσους ανταποκρίθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με ενθουσιασμό στο πλατύ κάλεσμα του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα για: Διεύρυνση του κόμματος Ανασυγκρότηση της οργανωτικής του βάσης, και Μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο ενός κόμματος εν κινήσει που στοχάζεται συνεχώς ως συλλογικός διανοούμενος αλλά την ίδια στιγμή συμμετέχει ενεργά και στις διεργασίες που συντελούνται σε ολόκληρη την κοινωνία. Θέλουμε μία Νομαρχιακή Επιτροπή που :

Να υπηρετεί μεθοδικά και συστηματικά το πολιτικό σχέδιο της Διεύρυνσης, της Ανασυγκρότησης και Μετασχηματισμού, όπως αποτυπώνεται στις αποφάσεις των οργάνων και εκφράζεται δημόσια από τον σ. πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Να απευθύνεται στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ως ένα Κόμμα των μελών, ανοιχτό προς την κοινωνία. Να αφουγκράζεται τη δημιουργικότητα, την αγωνιστικότητα και την νεωτερικότητα που πηγάζει από την κοινωνία, αναπτύσσοντας Θεματικά Δίκτυα, σαν επάλληλους κύκλους μεταξύ του κόμματος και της κοινωνικής και εκλογικής μας επιρροής. Να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την ανάδειξη μιας νέας αριστερής, δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου στις επερχόμενες εκλογές.

Θέλουμε μία Νομαρχιακή Επιτροπή που να στηρίζει ολόψυχα το σχέδιο της διεύρυνσης και της ανασυγκρότησης και όχι να περιορίζει. Μϊα Νομαρχιακή Επιτροπή ενωτική, που να συμπεριλαμβάνει και να αξιοποιεί όλα τα μέλη μας χωρίς τασικά κριτήρια και χωρίς φραξιονιστικούς μηχανισμούς. Γι’ αυτό υιοθετούμε τις παρακάτω προτάσεις:

-Ο Συντονιστής και ο αναπληρωτής Συντονιστής που θα εκλεγούν να προέρχονται και από τα δύο φύλα και η μία/ο ένας από τους δύο να είναι νέο μέλος

-Οι επιτρεπόμενες θητείες στη Νομαρχιακή Επιτροπή στο εξής να είναι μέχρι δύο συνεχόμενες

-Οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη των ⅗ της ΝΕ τουλάχιστον και όπου αυτό δεν είναι δυνατό η λήψη απόφασης να αναβάλλεται για επόμενη συνεδρίαση όπου θα απαιτείται πλέον η απόλυτη πλειοψηφία

-Πρέπει να επανέλθουν άμεσα στη ζωή και τη λειτουργία του κόμματος οι σύντροφοι και συντρόφισσες-που δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εργασίες αυτής της Συνδιάσκεψης- στις οργανώσεις μελών που είχαν εγγραφεί και δραστηριοποιηθεί όλους τους προηγούμενους μήνες.

Καλούμε όλες τις συντρόφισσες και όλους τους συντρόφους, να λειτουργήσουν μέσα σε συντροφικό κλίμα και να επιλέξουν τη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή με τα κριτήρια της Διεύρυνσης, της Ανανέωσης και της Ενότητας

Δημήτρης Αγανίδης, Μπάμπης Λόντος, Στέφανος Αντωνίου, Δώρα Μανιάτη, Κωνσταντίνος Βαλσαμάκης, Σίσσυ Μαντά, Τριαντάφυλλος Βλάχος, Νίκος Μουμούρης, Στεφανία Δημοπούλου, Ντίνα Μπατζιά, Μάγκυ Δούση, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, Χάρης Ηλιόπουλος, Ανδρέας Παναγόπουλος, Γιώργος Κακουλάκης, Νικόλας Πίτσος, Δώρα Καλλιπολίτη, Άρης Ρούσσος, Δημήτρης Καραγκουλές, Βαγγέλης Σκούφας, Χρίστος Καραμάνος, Δημήτρης Τοκάνης, Μαρίνα Καρτελιά, Θωμάς Τσούπος, Αλέξανδρος Καταγής, Μάρκος Χαρίτος, Ξένια Κεφαλά, Γιάννης Λεβεντάκης

Στέφανος Μάνος προς κυβέρνηση: Πες μας την αλήθεια – Πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι, εδώ στην Ελλάδα
Μπακογιάννη για Πάσχα στην Κρήτη: «Μετά το “ξύλο” που έχω φάει θα κάνω ό,τι πει ο πρωθυπουργός»
Γεράσιμος Αρσένης: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του με αφορμή την θλιβερή επέτειο του θανάτου του (ΦΩΤΟ)
Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν ξέχασε το ΠΑΣΟΚ – Η επιλογή του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» που προκάλεσε αίσθηση
Nάντια Γιαννακοπούλου: Συντριμμένη από τον θάνατο 39χρονου φίλου της που πέθανε από κορονοϊό – «Δε θα σε ξεχάσω ποτέ αγαπημένε μου φίλε»
Ο Αλογοσκούφης ζητά συνεννόηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο «πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής»