Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Τακτικός – Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις για το κορονοπάρτι του ΕΟΔΥ την Τσικνοπέμπτη

Οι αποκαλύψεις για το πάρτι που έγινε την Τσικνοπέμπτη από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου της Helexpo στο Μαρούσι, έφτασαν στη Βουλή, καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

Πρόκειται για τις αποκαλύψεις που έκανε το iEidiseis.gr ενώ και η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρθηκε στο θέμα, γράφοντας: «Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το γλέντι με μουσική ανήμερα την Τσικνοπέμπτη είναι ο ορισμός αυτού που λέμε “πετάω την μπάλα στην εξέδρα”. Τι λέει; Πως ο χώρος που έγινε το κορονοπάρτι δεν… ανήκει στον ΕΟΔΥ. Ποια είναι η αλήθεια; Εκεί όπου έγινε το πάρτι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μπαλκόνι χώρου υποδοχής, το οποίο πράγματι μπορεί να μην υπάρχει στα συμβόλαια μίσθωσης και άρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεν έχει ευθύνη. Αλλά πάμε στο χειρότερο. Στο πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα που πηγαινοέρχονταν κυλιόμενα, με τουλάχιστον 15 να είναι σταθερά. Και όμως, από αυτά την πλήρωσαν τρεις οδηγοί και μια νοσηλεύτρια και ο όχι ο υπεύθυνος των ΚΟΜΥ Αττικής, ο οποίος ήταν παρών και μάλιστα είναι στενός συνεργάτης του Αρκουμανέα. Το γεγονός ότι έχασαν τη δουλειά τους ώστε να βγουν λάδι οι από πάνω μπορεί να μην έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, αλλά βούιξε ο ΕΟΔΥ. Και η οργή ήταν μεγάλη».

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπ. Τομεάρχη Υγείας Δώρας Αυγέρη. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ως καλά οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης το γλέντι της Τσικνοπέμπτης που διεξήχθη εκεί που σήμερα στεγάζεται το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ζητούν να μάθουν γιατί τιμωρήθηκαν μόλις 4 συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ καθώς και ποιοι ήταν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν:

– Ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι θεσμικά οι επιτελικοί φορείς, οι οποίοι έχουν αναλάβει εδώ και ένα χρόνο την παροχή υπηρεσιών για προστασία και την αντιμετώπιση από την πανδημία του COVID -19. Το ανθρώπινο δυναμικό τους οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Αντί αυτών όμως, μετά την Πέμπτη 4 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει ότι στον χώρο της πρώην HELEXPO, (εκεί όπου, δηλαδή, σήμερα στεγάζεται το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας) πραγματοποιήθηκε γλέντι, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) και με παρουσία τουλάχιστον 20 ατόμων.

– Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αντέδρασε με καθυστέρηση. Απαντώντας δε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι «[…] Ουδεμία σχέση με την Πολιτική Προστασία έχουν οι απαράδεκτοι που μαζεύτηκαν την Τσικνοπέμπτη σε χώρο της πρώην Helexpo»

– Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προέβη σε καμία παρέμβαση, ούτε σε καμία ενημέρωση σχετικά με την σκανδαλώδη αυτή ενέργεια σε χώρους όπου στεγάζονται υγειονομικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης στο εν λόγω κτίριο στεγάζονται και οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

– Και ενώ θα αναμενόταν η άμεση αντίδραση και σειρά ενεργειών από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, με μεγάλη καθυστέρηση εξεδόθη μόνο μια ανακοίνωση, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο την εξόχως προβληματική και προκλητική στάση των αρμόδιων και τις ευθύνες τους. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO. Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους. Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

– Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι ο ΕΟΔΥ επιδίδεται σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης και αποποίησης ευθυνών και υποβάθμισης μιας καθόλα παράνομης δραστηριότητας, στην οποία εμπλέκεται προσωπικό του εν λόγω φορέα. Επιπλέον αποκρύπτεται η πραγματικότητα μέσω του επιλεκτικού καταλογισμού ευθυνών σε τέσσερις μόλις συμβασιούχους, ενώ είναι προφανές ότι ήταν πολλοί περισσότεροι εκείνοι που συμμετέχουν στο γλέντι και εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Πόσοι υπάλληλοι των μονάδων του ΕΟΔΥ μετείχαν στο συγκεκριμένο γλέντι; Υπήρχαν και εξωυπηρεσιακοί συμμετέχοντες;

– Υπήρξε σχετική ενημέρωση (έστω άτυπη) στους προϊσταμένους για την πραγματοποίησή του;

– Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΔΥ, την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, την απόδοση ευθυνών και την μελλοντική αποτροπή ανάλογων φαινομένων;

Επίσης, καλείται ο κ. Υπουργός:

Να καταθέσει στο Σώμα, εντός της προθεσμίας που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής

– Τα έγγραφα και τα πρακτικά από τα οποία προκύπτουν με σαφήνεια οι ενέργειες και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Πέμπτης 4/3.

Ροή Ειδήσεων

06/12/2021 | 07:28

Παύλος Χρηστίδης: Ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά

06/12/2021 | 07:24

Παύλος Γερουλάνος: Νίκη της Δημοκρατίας, νίκη του ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

06/12/2021 | 07:20

Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

06/12/2021 | 07:16

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

06/12/2021 | 07:14

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή παραμένουν ειδικοί και κυβέρνηση για την παραλλαγή Όμικρον – Σενάριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 50 ετών

06/12/2021 | 01:09

Ανδρέας Λοβέρδος: «Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα»

06/12/2021 | 01:02

Παπανδρέου: Σας καλώ στη μάχη της άλλης Κυριακής-Οι πολίτες αποφασίζουν για την προοδευτική πορεία του Κινήματός μας

06/12/2021 | 00:59

Παπαχελάς: Η ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ ίσως αλλάξει το σκηνικό

06/12/2021 | 00:51

«Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει»: Η πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την επικράτησή του

06/12/2021 | 00:49

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πως ήταν τα αποτελέσματα το 2017 σε πρώτο και δεύτερο γύρο

06/12/2021 | 00:14

Άνετη πρωτιά Ανδρουλάκη – Οριστικά δεύτερος ο Παπανδρέου και 3ος ο Λοβέρδος- Τα ποσοστά τους στο 91,08% των Ε.Τ.

06/12/2021 | 00:14

Κρήτη: Ο γιος 47χρονης που είχε δολοφονηθεί το καλοκαίρι, πυροβόλησε τον γιο του 49χρονου που σκότωσε τη μητέρα του

06/12/2021 | 00:00

Λακόπουλος κατά Τσίπρα: Αφανής ηττημένος! Έργο αδράνειάς του η μεγάλη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ

05/12/2021 | 23:49

Πρώτο θέμα στο twitter οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ! Πώς σχολίασαν οι χρήστες τα αποτελέσματα του α’ γύρου

05/12/2021 | 23:28

Πανηγυρική ατμόσφαιρα στο γραφείο του Ανδρουλάκη- Η σηκωμένη γροθιά του (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Παπανδρέου ψήφισε με τη σύντροφο του και την κόρη του, Μαργαρίτα – Το υποστηρικτικό tweet του Αντρίκου
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν ο σύζυγος και τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου ζητάει παράταση της ψηφοφορίας λόγω της μεγάλης προσέλευσης
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα στοιχήματα «δείχνουν» τον νικητή του πρώτου γύρου – Τι «βλέπουν» για τον β’ γύρο
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έρχεται δημοσκοπικό «πατατράκ»; Τι έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε και η Σάσα Σταμάτη για «να τρελάνει τον Ήλιο»!