Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Στεφανίδου έδειξε φωτογραφίες που ο Λιγνάδης είναι στην Ιθάκη την ημερομηνία καταγγελλόμενου βιασμού (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο σταυροδρόμι έχουμε επιλογή

Στις 26 Μαΐου, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όχι μόνον επειδή οι συγκεκριμένες Ευρωεκλογές διεξάγονται με το πιο σημαντικό διακύβευμα από συστάσεως Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έχει ασχοληθεί ενεργά με τα ευρωπαϊκά πράγματα επί δεκαετίες. Όχι μόνον επειδή οι σπουδές του υπήρξαν στο αντικείμενο, αλλά και εμπράκτως, από διάφορες θέσεις -στο Ευρωκοινοβούλιο για τρία χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης σε τρεις σημαντικές επιτροπές, ως νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα για εννιά χρόνια, ως εκλεγμένος, το 2016 και ξανά το 2018, αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης -έναν θεσμό βαθιά δημοκρατικό που εκπροσωπεί περίπου 200.000 τοπικές αρχές από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου και όχι μόνον της Ε.Ε.

Μαζί με μια σειρά ρεαλιστικών εφαρμόσιμων προτάσεων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τον τουρισμό και τη νησιωτικότητα, η αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων που σκοπεύει ο ίδιος να προωθήσει εφόσον οι ψηφοφόροι τον τιμήσουν στις 26 Μαΐου.

Οι τοπικές αρχές, άλλωστε, καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη σχεδόν το 70% των ευρωπαϊκών πολιτικών και το να μη συμμετέχουν στη διαμόρφωση αυτών των πολιτικών ως ισότιμη θεσμική οντότητα, συνιστά ουσιώδη μεθοδολογική και διαδικαστική παράβλεψη -αν όχι και στρέβλωση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών πάνω στις οποίες βασίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συντελείται ένα πολύ σοβαρό και ελπιδοφόρο έργο, που εδράζεται σε όσα προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτονομίας.

Ο Χάρτης αυτός ορίζει εκ προοιμίου τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικού καθεστώτος και, παράλληλα, θεωρεί ότι 1ον: Η αποκεντρωμένη διοίκηση είναι σαφέστερα πιο αποτελεσματική και, 2ον: Ότι το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στη διαχείριση των δημοσίων ζητημάτων μπορεί να ασκείται πολύ καλύτερα και, βέβαια, πολύ πιο άμεσα, σε τοπικό επίπεδο και όχι από την κεντρική εξουσία.

Τα προσεχή χρόνια θα κρίνουν πολλά για την Ευρώπη και για τη χώρα μας.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος έχει περιγράψει αυτήν την ατζέντα με μια σειρά προεκλογικών video, όπου προτείνει και αναδεικνύει τα θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη μέρα της Ευρώπης και αποτελούν κεντρική θεματολογία της ατζέντας και δραστηριότητάς του.

Η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά

Από τις 23 έως τις 26, στη χώρα μας, Μαΐου εφέτος, οι πολίτες όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να αναδείξουν το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θα είναι ένα Ευρωκοινοβούλιο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές και δύσκολες προκλήσεις και γι’ αυτό, το πρώτο και σημαντικότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει, θα είναι το να έχει αναδειχθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Σας καλώ όλους λοιπόν και πολύ περισσότερο τα κορίτσια και τα αγόρια, όχι μόνο να ψηφίσετε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά να παροτρύνετε και όποιον γνωρίζετε να κάνει το ίδιο.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών; 

Η χώρα μας δεν έχει το περιθώριο να εκπροσωπηθεί “χαλαρά” ή, λίγο πολύ, “αφανώς” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πενταετία 2019-2024. Πρέπει να εκπροσωπηθεί με τρόπο δυναμικό, με πρωτοβουλίες, με έντονη και ενεργό παρουσία, με γνώση, προτάσεις και επιχειρήματα.

Γιατί είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία; 

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η παράταξη του αξιόπιστου λόγου, των συγκεκριμένων θέσεων, των ξεκάθαρων απόψεων, του ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, με τις ακραίες φωνές απ’ τη μία και το λαϊκισμό απ’ την άλλη να διεκδικούν πολιτικό ρόλο δυσανάλογα μεγαλύτερο απ’ αυτόν που τους αναλογεί, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει την πιο νηφάλια, σαφή, ρεαλιστική και εθνικά ωφέλιμη πρόταση.

Γιατί κατεβαίνω Ευρωβουλευτής

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι εξαιρετικά σημαντικές. Κρίνεται το μέλλον των πολιτών της Ευρώπης μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης των θεσμών και έντονου σκεπτικισμού για την ενότητα και το μέλλον της Ενωσης. Η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο και έδαφος με τις παλινωδίες και τις τραγικές επιλογές της περιόδου που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015.

Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να εμπεδώσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτό το μήνυμα στην κοινωνία, με κάθε τρόπο -φυσικά και μέσω της ποιότητας, του ήθους και της δουλειάς των ανθρώπων που έχει επιλέξει να εκπροσωπούν τις αξίες και τις θέσεις της, από το πιο μικρό κοινοτικό διαμέρισμα, έως την Ευρωβουλή.

 

Πολάκης σε Κούγια: Εγώ δεν έγινα γνωστός επειδή έκανα σουλάτσο στα κανάλια αυτοπαρουσιαζόμενος ως «μοντελοπνίχτης»
Μητσοτάκης για Μενδώνη: Εκείνη επέλεξε τον Λιγνάδη – Λάθος να τον χαρακτηρίσει επικίνδυνο, αλλά είναι καλή υπουργός
Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Σωστά η πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή τον δολοφόνο
«Καυστική» Ξαφά για λάθος Τσίπρα στους υπολογισμούς των ποινών! «Και τελείωσε Πολυτεχνείο…»
«ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΕΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»: Την Κυριακή η εκδήλωση Ανανεωτικής Αριστεράς και Κινήσεων Πολιτών
Δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα «metoogreece.gr» – Μητσοτάκης: «Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος»