• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 17:39

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: Γύρισαν την πλάτη οι σύνεδροι στις μεθοδεύσεις Ανδρουλάκη - Σκανδαλίδη

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: Γύρισαν την πλάτη οι σύνεδροι στις μεθοδεύσεις Ανδρουλάκη - Σκανδαλίδη

Με ήττα για το δίδυμο Σκανδαλίδη - Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε η 2η μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ωστόσο αναμένονται αργά το βράδυ και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για τα μέλη της Κ.Ε τα οποία και θα καταδείξουν υπέρ ποιων θα γέρνουν οι ισορροπίες στο κορυφαίο κομματικό όργανο.

Ένταση υπήρξε κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών για τις εισηγήσεις, ενώ για τις αλλαγές στο καταστατικό υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Οι σύνεδροι αποφάσισαν να γίνει ψηφοφορία για τις αλλαγές στο καταστατικό.

Πάντως ενδεικτικό της ψυχολογίας των συνέδρων είναι οτι καταψηφίστηκαν προτάσεις που προωθούνταν απο τους κ. Ανδρουλάκη και Σκανδαλίδη (ο οποίος στην ομιλία του έκανε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον για διάσπαση της παράταξης) και οι οποίες αφορούσαν  στην εκλογή του γραμματέα από το συνέδριο η οποία δεν πέρασε. Πέρασε όμως η εκλογή του προέδρου από τη βάση που πρότεινε η Φώφη Γεννηματά διαλύοντας τα σενάρια που προωθούνταν για κατάργηση αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Ήταν μια καθαρή νίκη της Φώφης Γεννηματά η οποία από την αρχή είχε διαμηνύσει οτι θεωρεί αιτία πολέμου ακόμα και αποχώρησης την κατάργηση της εκλογής από την βάση.

Μεγάλο πλήγμα για τον κ. Ανδρουλάκη ήταν η απόφαση του συνεδρίου  σχετικά με το ασυμβίβαστο γραμματέα με ευρωβουλευτή ή άλλης κυβερνητικής θέσης. Ο κ. Ανδρουλάκης κατέχει την θέση του Γραμματέα ενώ έχει εκλεγεί και ευρωβουλευτής από τον προηγούμενο Μάιο. Πλέον αν θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα θα πρέπει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής (Μάλλον αδύνατο...)

Επίσης, υπερψηφίστηκαν οι τέσσερις εισηγήσεις για την παράταξη:

  • του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου
  • των ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους Κώστα Σκανδαλίδη για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης
  • της ομάδας με συντονιστή τον Παναγιώτη Ιακωακειμίδη για την πορεία της σοσιαλιστικής δημοκρατίας
  • της ομάδας εργασίας με συντονιστή τον Χρήστο Πρωτόπαπα, που αφορά στο μέλλον της δημοκρατικής παράταξης με τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου.

Send this to a friend