Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τα αυθαίρετα γραφεία των ΑΝΕΛ και η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Τα αυθαίρετα γραφεία των ΑΝΕΛ και η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Σύμφωνα με τον "Μικροπολιτικό" και τα ΝΕΑ, πριν αρκετούς μήνες, το τμήμα αυθαιρέτων της οικείας πολεοδομίας στην Καλλιθέα όπου βρίσκονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ, επί της οδού Χαροκόπου 2, διαπίστωσε αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές.

Συγκεκριμένα δύο σκάλες, δύο ράμπες και μια αυτόματη ράμπα, στην είσοδο των γραφείων. Οι κατασκευές αυτές μάλιστα ήταν και εκτός ρυμοτομικής γραμμής της Χαροκόπου, στο κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου.

Η πολεοδομία επέβαλε έτσι, πρόστιμο διατήρησης 500 ευρώ κάθε μήνα και πρόστιμο ανέγερσης 1550 ευρώ και απέστειλε σχετική έγκληση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας το οποίο με τη σειρά του ζητούσε πάνω από έναν χρόνο από το κόμμα να της υποδειχθεί το όνομα του υπευθύνου ώστε να ασκηθεί η σχετική ποινική δίωξη.

Όμως, αφού δεν πήρε καμία απάντηση, απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο όπου ο εισαγγελέας τους απαντάει ότι το όνομα του υπευθύνου είναι Πάνος Καμμένος (του Ηλία).

[adsense]

Μετά η αναφορά πήρε τον δρόμο της: Μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης και τελικά στη Βουλή -για να συζητηθεί η άρση της ασυλίας των εμπλεκομένων.

Μόνο που όλη αυτή τη διαδικασία καθυστέρησε τόσο ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές και οι ΑΝΕΛ να συνεργαστούν εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ο Πάνος Καμμένος να γίνει ξανά υπουργός.

Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στη βουλή και εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή για την άρση της ασυλίας Καμμένου. Ως εκ τούτου αναμένεται η απόφαση...

Send this to a friend